"Трябва да минат изборите, за да се отслаби хватката": Бакалова разказа за разговора си с Нотариуса

7642
"Трябва да минат изборите, за да се отслаби хватката": Бакалова разказа за разговора си с Нотариуса
Снимка: БГНЕС

Бившата Мис България Ивайла Бакалова разказа за разговорите си с Мартин Божанов-Нотариуса. Това се случи в рамките на изслушването ѝ във временната комисия по темата. 

Разговорът й с Нотариуса

Бакалова разказа, че Мартин Нотариуса се появил в живота ѝ март месец 2021 г. 

"Звъннаха ми мои познати, за да ми кажат, че това е човекът, който може да помогне и след една-две уговорки да се чуем, най-накрая той ми се обади. Каза ми ужасяващи неща, някои от които са записани и са излъчени във филма на АКФ. Тук е моментът да благодаря на тези хора, които бяха единствените, които имаха волята да разследват и да направят нещо. Той ми каза, че този съд (бел. ред. - Специализирания съд) може да гледа мерки на посланици, че този съд е държавата, че този съд всичко му се нарежда и да не гледаме изобщо дали човекът е невинен или виновен, а просто да си платим. Въпреки че той ми каза, че и да си платим, трябва да минат изборите, за да се отслаби хватката. "Трябва малко да се успокоите, да се отслаби хватката. Хубаво е да си смените адвоката, защото с този адвокат няма да се случат нещата" - това са думите на Мартин Божанов по адрес на Специализирания съд. Убеждаваше ме, че никой не може да ни помогне и че това са хората, които биха могли да ни помогнат.

Бакалова дори разказа за човек, който щял да лъжествидетелства, че мъжът до нея (бел. ред. - ресторантьора Веселин Денков) има връзка с убийство, за да му намалят присъдата. Човекът казал обаче, че, ако Денков и Бакалова му платят, щял да си подсигури семейството и в този случай нямало да лъжесвидетелства. ОЩЕ: "Пратеници на спецпрокуратурата ми искаха пари, за да нямам проблеми": Веселин Денков проговори пред Комисията "Нотариуса"   

Ролята на медиите

Тя обясни, че с цел да има доказателства, е трябвало да запише Нотариуса. "Дойде времето да го запишем, записахме го, част от разговорът сте виждали. Излезе записът, не последва нищо. За наше огромно разочарование, големите медии бяха слепи и глухи за това", каза още Бакалова.

Тя се оплака, че Нотариуса пускал новини срещу нея в медиите. По думите й през цялото това време медиите са работили в изключителен синхрон с прокуратурата. ОЩЕ: Адвокат Ина Лулчева се надява прокуратурата да разнищи казуса около Пепи Еврото и Нотариуса

Политическата обстановка и прокуратурата

Според Бакалова хора като Мартин Нотариуса виреят благодарение на болната ни правосъдна система. Според нея той няма как да вирее в тази система, ако няма политически чадър.  "Мисля, че проблемът е много по-дълбок и ако тук реално сме се събрали вие да решите този проблем, е редно да чуете това, което ще ви кажа. Аз идвам да го направя с най-добро чувство, въпреки че все повече се обезверявам в институциите в България. Не вярвам с една дума", каза Бакалова. 

Според нея Мартин Нотариуса не е единственият проблем на съдебната система. "Той няма как да съществува, ако институциите не му позволяват. Нали разбирате, че този човек от 25 години нарушава закона и няма осъдителна присъда", отбеляза още тя.

„Ако вие не положите усилия - Мартин-Божановчета ще има още в тази система. Ваша е отговорността това да не се случва на никой друг. Това, което видях е, че политическата обстановка влияе изключително много на прокурорските решения. Веселин Денков беше освободен от ареста не чрез плащане, а в деня, в който излезе разследването на АКФ", обърна се Бакалова към депутатите.  ОЩЕ: Изслушват Ивайла Бакалова и Веселин Денков по случая "Нотариуса"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com