ВКС лиши хората от права на пешеходна пътека, убедена е майката на жертва

3044
ВКС лиши хората от права на пешеходна пътека, убедена е майката на жертва

Тъй като не се е огледала и не преценила с каква скорост се е движело превозното средство, прегазената и убита на пешеходна пътека Лора Казанлиева е станала съучастник в смъртта си. Затова присъдата от 2,6 години затвор за убиеца Диян Станчев беше намалена на 2 години – на трета инстанция от ВКС, с 2:1 съдийски гласа.

Майката на Лора – Нели Петрова, която стана депутат от ГЕРБ с каузата да промени законодателството заради убийствата на пътя, заяви, че се е примирила с намалената присъда, но никога няма да се примири с мотивите на съдиите. Диян Станчев си призна, че е знаел за пешеходната пътека, пред полицията първоначално си признава и, че е видял Лора, която е пресичала четири платна. Първият мотор, с когото най-вероятно Станчев се е състезавал, е минал, но дъщеря ми заради шума едва ли е чула втория мотор, казва майка ѝ.

Две години и половина затвор за убиеца на Лора Казанлиева

Две години и половина затвор - това е присъдата за Диян Станчев, който прегази и уби 20-годишната Лора Казанлиева на пешеходна пътека в...

ВКС се позовава на дело от 1970 година, посочи пред Нова телевизия Нели Петрова. С такива мотиви се отнемат правата на пешеходците. Нели Петрова официално поиска от председателя на ВКС Лозан Панов да ѝ отговори дали когато той беше блъснат от кола до Южния парк, е успял да прецени скоростта на ударилия го автомобил. Той оживя, но моето дете – не, добави Нели Петрова.

Проблемът е прилагането на закона, не закона. Години след години вървят делата, изцеждат те, отчайват те, коментира още Петрова като отговор на въпрос какво вижда откакто стана депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com