Върнаха седмина от групата на Очите от Турция, Желязков е в турски затвор

10248
Върнаха седмина от групата на Очите от Турция, Желязков е в турски затвор

Общо седем българи, които бяха арестувани в Турция и за които се твърди, че са част от групата на Митьо Очите (Димитър Желязков), са били предадени на българските власти късно снощи, става ясно от съобщение на МВР.

Операцията по предаването на задържаните е станала на ГКПП Капитан Андреево. Сред задържаните са бившият общински съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Въпросните хора били отседнали с Очите в хотел "Рамада", който се намира на емблематичния площад "Таксим" в Истанбул.

Борисов: Турският вътрешен министър лично се ангажира с ареста на Митьо Очите

Лично турският министър на вътрешните работи се ангажира със задържането на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Това каза пред...

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ АРЕСТИТЕ В ТУРЦИЯ!

На задържаните са наложени полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура по компетентност.

В ход е и процедура по екстрадиция спрямо Очите, който се намира в турски затвор и е обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол. Процедурата обаче може да се проточи, освен ако Желязков не поиска сам да се върне в България.

Иначе Бенчо Бенчев е известен с прозвището "зърнен бос", тъй като обработва 32 000 декара земя, предимно край родното си село Крумово градище, Карнобатско, занимава се и със строителство. През 2003 година влиза в Общинския съвет на Бургас от Сдружението на бизнеса, сега отново е общински съветник, но вече от групата на БСП. През есента на миналата година името му влезе в медиите, след като си купи "Ролс-Ройс" за 200 000 евро и се появи с него на честванията на Съединението. 49-годишният Несрин Узун пък беше кмет на Руен и народен представител от парламентарната група на ДПС в 39-то и 40-то Народно събрание. Двамата с Бенчев имали плантация за киви, а Узун често ходел с Бенчев в Турция като преводач.

Митьо Очите е задържан в Истанбул

Димитър Желязков - Митьо Очите е задържан в Истанбул. По информация на bTV Очите е задържан снощи при съвместна операция на българскит...

Междувременно Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от задържаните при спецакцията срещу престъпна група за рекет и наркоразпространение в Бургаско. Под стража остават Йордан Въчев – Ларша, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов –Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов. За всички тях прокуратурата твърди, че са приближени на арестувания в Турция несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите.

Първоначално бяха задържани 19 души, но само за петимата държавното обвинение поиска постоянен арест. Гледането на мярката продължи няколко часа през съботната вечер при закрити врати с цел да не се изнасят лични данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com