За да се докаже каране в насрещното на магистрала, ще трябват свидетели

4070
За да се докаже каране в насрещното на магистрала, ще трябват свидетели
Снимка: БГНЕС

Всяко нарушение, което не е свързано с измерване на скорост или злоупотреба с алкохол, може да се докаже със свидетели. Така шефът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски обясни как КАТ ще хваща шофьори, които карат в насрещното платно на магистрали и скоростни пътища. Припомняме, че на първо четене вчера (24 февруари) Народното събрание прие глоба от 3000 лева за такова нарушение.

Комисар Рановски уточни, че след пускане на нови магистрални участъци е имало заблуда с пътни знаци, но със сигурност има и умишлени такива изпълнения.

Наказват и пътниците, качили се при пиян шофьор

Строги мерки и за пътниците, качили се в колата на пиян шофьор. Според тълкувателно решение на Върховния касационен съд ще носим солид...

Полицаят уточни, че за да влезе шофьор в затвора съгласно предложение в Наказателния кодекс за превишена скорост с над 60 км/ч от разрешената на населено място, трябва задължително превишението на скоростта да бъде установено от официален измервателен уред на полицията. Рановски напомни пред Нова телевизия, че за период от половин до една година ще се свалят регистрационните табели на автомобили, чийто собственик ги е дал на шофьор, който е употребил например алкохол и който е виновен за пътно-транспортно произшествие.

Вчера (24 февруари) депутатите отхвърлиха предложения за по-строги санкции при участие в гонки. Причината за несъгласието с предложенията на Петър Славов беше липсата на точно уточнение що е то гонка. Според Славов това е нерегламентирана надпревара между моторни превозни средства. Ето какво предлагаше Славов - за до една година да се взема шофьорската книжка на участници в гонки, докато се изясни отговорността. Отделно да се отнема шофьорската книжка за минимум половин и максимум една година и да се налага глоба между 500 и 1000 лева при участие или организация на гонки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com