X
 
 

Зам.-директор на ДФЗ е арестуван заради Миньо Стайков

3966 0
photo of Зам.-директор на ДФЗ е арестуван заради Миньо Стайков
Снимка: БГНЕС
Зам.-директор на фонд "Земеделие" (ДФЗ), директори и служители - общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването срещу Миню Стайков и още 7 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за усвояване на евросредства. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, предаде в. "24 часа".

Зам.-директорът е на позицията от само няколко месеца, а преди това е бил директор на дирекция, уточни Гешев.

ИВСС ще провери двама съдии от ВАС заради Миню Стайков

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) е получил сигнал срещу съдиите от Върховния административен съд (ВАС) Николай Гунчев и Св...

Престъпленията, за които е разследван Миню Стайков, са извършени по времето, когато бившият земеделски министър Румен Порожанов беше начело на ДФЗ, но до този момент срещу него не са събрани доказателства.

В момента прокурорите обискират и домовете на шестимата служители от фонда. Зам.-главният прокурор уточни, че наблюдаващият прокурор по делото ще прецени на кого да повдигнат обвинение и каква мярка да им бъде наложена.

Обвиненията срещу Стайков - че е лидер на престъпна група за източване на евросредства по Програмата за подпомагане на селските райони и програмата за лозаро-винарството, са отпреди два месеца. Държавното обвинение твърди, че в групата има още 7 души - деца на негови служители и приближени, които са служели един вид като пощенски кутии за точене на средства. Става въпрос за спечелени 8 млн. лева, а е имало опит те да бъдат увеличени с още 5 млн. евро.

Зам.-главният прокурор отказа да коментира хакерската атака срещу НАП и уточни, че в момента ГДБОП работи. Той разкри също така, че служител на военното разузнаване е работил като таксиметров шофьор на бизнесмен в чужбина. Това станало ясно по време на разследването срещу бившия и настоящия шеф на военна информация, които са обвинени, че са дали право на служители да подписват достъпа до класифицирана информация.

Съдии от ВАС ходели на лов в стопанство на Миню Стайков, единият е решавал и дело на фирма на Стайков

Съдии от Върховния административен съд (ВАС) са били на лов в стопанството на Миню Стайков, докато той е в ареста по обвинение за произ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...