„Заплашват ме, че съм следващата“: Говори дъщерята на Нотариуса

5208
„Заплашват ме, че съм следващата“: Говори дъщерята на Нотариуса
Снимка: Антикорупционен фонд

Дъщерята на Мартин Божанов – Нотариуса говори в ефира на NOVA за заплахите, отправени към нея от последната съпруга на баща си.

Мария Божанова сподели, че децата на Нотариуса са общо 5 от 4 съпруги. Самата тя е поддържала постоянен контакт с баща си, макар да е имало случаи, в които да са се карали. Най-травмиращо за нея е, че месец преди убийството (станало на 31 януари тази година) те са се скарали за лични неща и си били сърдити.

Нотариуса ѝ казал, че се занимава с "търговска дейност"

Това, което тя знае, е, че баща ѝ се занимавал с търговска дейност. Припомняме, че Нотариуса е описван като посредник между мафията и съдебната власт, като е имал частен клуб - SS, в който са членували магистрати. Има твърдения, че кръгът около Божанов е заплашвал съдии и прокурори с цел оказване на натиск за определени решения по дела - най-яркият пример за това е съдия Владислава Цариградска: Европейски магистрати искат проверка на България заради заплахите към съдия Цариградска.

"Хранителен магазин и ресторанти" – с това Нотариуса казвал на дъщеря си, че се занимава.

Заплахи

Гергана Грънчарова (Божанова), последната съпруга на Нотариуса, Мария познава от 13-годишна. Тогава Гергана е работила в клуба. Разбирали се до смъртта на Нотариуса. След трагедията Гергана и други членове на семейството започнали да прилагат метода „разделяй и владей“, разказва дъщерята на Божанов.

По думите на Мария, Гергана се опитвала да настрои нея и по-големия ѝ брат и сестра един срещу друг. Целта е да стъпи незаконосъобразно в дружество на Нотариуса и да може да контролира всичко, твърди Мария. Това е фирма, на която последната съпруга на Божанов искала да стане собственик, казва още дъщерята на убития.

Гергана се опитала да се направи едноличен собственик на дружеството и да сложи чичото за управител. Чичото и бабата на Мария (майката на Нотариуса) също я подлагали на натиск. Гергана и чичото използвали бабата, за да манипулират Мария чрез нея, разказа дъщерята на Нотариуса.

Тя заяви още нещо важно - че след смъртта на баща си е получавала заплахи. „Единият човек, който ме заплаши, работи в комплекса на баща ми. Подала съм жалба. Той се представи за бивш служител на реда и ми каза, че аз съм следващата. Другата заплаха е индиректна - от трети лица, които ми заявиха, че съм заплашена от адвокатите на съпругата на баща ми – Гергана Грънчарова”, обясни Мария.

Мария е посещавала SS клуб. На 12-13г. е започнала да ходи след училище - до 16-годишна. Посещавала е мястото доста често. Тя споделя, че в заведението не е виждала да има много хора, "не е имало наплив". Не е ставала свидетел и на предаване на пари. За Антикорупционния фонд не е говорила с баща си, както и не е ставала свидетел на престъпна дейност, твърди самата тя. Мария не знаела какво означава името на заведението, както и дали баща ѝ е бил заплашван.

Тя казва, че за нея това не е баща ѝ - такъв, какъвто го показват по медиите. „Усещам злобата на хората върху нас", казва Мария пред Нова ТВ.

Още: Майката и жената на Нотариуса арогантно към журналисти: Вие знаете ли в какво състояние сме цялото семейство? (СНИМКИ)

Какво се случва след убийството?

„Не смятам, че разследването е обективно“, твърди Мария, въпреки че няма информация от следователи или разследващи полицаи. За убийството на баща си научила от приятели. Това, което научава, е, че баща ѝ е вечерял навън и е носил вечеря за съпругата си. Жена му е видяла на камерите, че Божанов лежи на земята отвън. Тогава разбрала, че е мъртъв.

Още: Европейски магистрати искат проверка на България заради заплахите към съдия Цариградска

Мария споделя пред Лора Крумова в присъствието на адвоката си, че е заплашвана и от човек, който работил в комплекса. „Единият човек, който ме заплаши, работи в комплекса на баща ми. Подала съм жалба. Той се представи за бивш служител на реда и ми каза, че аз съм следващата.“ Мария разказа, че някои от заплахите са били индиректни и през трети лица.

Нотариуса е трябвало да пътува на 3 февруари в съседна държава. Според дъщеря му "някой е бързал да извърши убийството", защото е знаел, че ще пътува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Гръцки съд оневини българин, заплашен от 224 години затвор

Служители на ГДБОП задържаха двама при спецакция в София

Двама мъже откраднаха части от фонтана във Варна

Ограбиха параклис в кърджалийско село

Сестрата на убития Пейо Пеев: Страхуваме се за физическата сигурност на децата, ако се видят с майката

МВР откри телефонна линия за изборни сигнали

"Изпратих кукла, видях прегазено коте": Говори бащата на едно от децата, прегазени в Сопот

Доживотен затвор за мъж, убил бившата си съпруга по мъчителен начин

Иззеха старинна чаша от частен дом в Кърджали

Крал маркучи: Арестуваха мъж в Пловдивско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com