10 храни, които оформят нашите органи

17376
10 храни, които оформят нашите органи
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Както се оказва, има повече прилики между човешкото тяло и храната, отколкото някога сме си помисляли. Открихме 10 продукта, които са много подобни на частите от човешкото тялото и реално техните заместници в природата, наистина помагат. Не е съвпадение, вижте кои са храните, които оформят нашите органи:

1. Морков - Очи

Ако нарежете морков, лесно може да забележите приликата между този зеленчук и окото. Морковите са страхотни за очите. Те изобилстват от антиоксиданти (бета-каротин) и витамини. Последният намаляват риска от дегенерация на очите, което е основната причина за намаляване зрението при по-старите хора.

2. Орех – Мозък

Гънките, бръчките и формата на ореха наподобяват мозъка и не е изненада, че орехите се наричат ​​„храна за мозъка“. Орехите са пълни с омега-3 мастна киселина, алфа линолова киселина, която е от съществено значение за биологичните процеси в организма. Аминокиселината играе важна роля в изграждането на мозъчни клетки и поддържането на функциите им.

3. Целина – Кости

Храните, които помагат на организма ни да се пребори с инфекциите

В миналото, когато лекарствата не са били толкова популярни и достъпни, хората са използвали лечебните свойства на храните, за да повли...

Дългите и тънки стъбла целина не само приличат на кости, но и им помагат. Целината е отличен източник на силиций. Последният е част от структура молекули, която придава на костите голяма здравина.

4. Авокадо – Матка

Авокадото е много подобно на матката. И това е страхотно, защото авокадото е отличен източник на фолиева киселина, която намалява риска от заболявания по шийката на матката. В допълнение, фолиевата киселина е желателна за бременни или жени, които планират бременност, тъй като помага за предотвратяване на вродени дефекти.

5. Стриди – Тестиси

Проучванията показват, че стридите са изключително полезни за мъжките репродуктивни органи. Изследвания, проведени в Холандия, показват, че диета, богата на стриди е с високо съдържание на цинк и фолиева киселина. Това, значително подобрява качеството на мъжката репродуктивна система.

За какво помагат червените храни

Ако случайно на моменти у вас се проявява желанието да консумирате определена храна, то значи, че тялото ви подсказва от какво има нужд...

6. Грейпфрут – Гърди

Приликата между цитрусовите плодове и женските гърди може да е съвпадение, но е подкрепена от очевидните ползи за здравето.

7. Домат - Сърце

Ако разрежете домат наполовина, ще забележите много клетки, които напомнят структурата на сърцето. Проучванията показват, че ликопенът в доматите служи като антиоксидант и защитава клетъчните структури и ДНК от свободните радикали. Последните увреждат здравите клетки, а това може да доведе до образуване на рак.

8. Червено вино – кръв

Противовъзпалителните храни, които трябва да знаете

Ако имате възпалителен процес в организма си или страдате от автоимунни заболявания, диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, ар...

Червеното вино е богато на антиоксиданти и полифеноли. Виното, също така намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и предотвратява свиването на кръвоносните съдове, което подобрява притока на кръв.

9. Джинджифил – стомах

Всеки, който е страдал от болки в стомаха и е пил чай от джинджифил, вече е усетил действието на тази подправка. Известно е, че джинджифилът се бори със стомашните спазми, намалява повръщането и гаденето, помага при газообразното храносмилане и укрепва лигавицата на стомаха.

10. Сладък картоф – панкреас

Сладките картофи са богати на бета-каротин, мощен антиоксидант, който предпазва всички тъкани в тялото, включително панкреаса, от увреждане, свързано със старост или рак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com