10 идеи за здравословни сандвичи подходящи за вашата диета

25709
10 идеи за здравословни сандвичи подходящи за вашата диета
Снимка: iStock/Guliver

Най-бързото нещо, което може да си направите за хапване, са именно сандвичите. Може би е малко известно, но той също може да бъде здравословен. Нужно е просто да направим леки промени и той вече е част от нашата диета. Ето и 10 начина да направите сандвича си здравословен:

1.      Заменете белия хляб с такъв, който се прави от пълнозърнести брашна или от ядки. Можете и да си препечете филийките, преди да добавите останалите неща. Друга идея е да замените хляба с облачни хлебчета, които също са много вкусни.

Топла и вкусна закуска за 6 минути

Добрата закуска е най-добрия старт за деня. Ето защо, колкото и да сте заети е добре да си я осигурите. А ако искате тя да бърза и вкус...

2.      Използвайте повече свежи зеленчуци за сандвичите си. Без значение дали сандвичите са ви с месо или не. Зеленчуците са питателни, богати на фибри и ще ви държат дълго време сити.

3.      Без сосове, тъй като това са допълнителни калории, както и добавени захари. Ако все пак искате да си добавите майонеза, то по-добре си направете домашна.

4.      Ако ще добавяте месо, то нека да бъде печено или сварено, но не и пържено.

5.      Правете разумен избор за месото. От него зависи не само обиколката на талията ви, но и здравето ви. Избягвайте различните видове колбаси и пастети, освен ако не сте ти си ги приготвяли вие.

6.      Бъдете разумни и към сирената, тъй като в тях също има сол и мазнини. Всичко това ви се отразява на диетата, трупате сантиметри на талията, задържате вода, а и оказва влияние на кръвната захар и холестерола. Ако искате все пак да добавите сирене – моцарела, скирела или котидж сирене.

Рецепта за лесни сандвичи за бърза вечеря

Има дни, в които просто искаме да си направим една бърза вечеря и да не се занимаваме много с готвене. За всички такива случаи има реце...

7.      Използвайте зехтин, но не и масло. Ако сте препекли хляба и искате да добавите нещо, то нека е зехтин. Маслото е много по-калорично. Използвайте дресинг, чиято основа е кисело мляко, а не майонеза – това е доста по-леко и здравословно.

8.      Малко кисело зеле и маслини също не са излишни. Важно е сандвичът да съдържа съставки, които подпомагат храносмилането. Киселото зеле е ферментирала храна, която подпомага добрите чревни бактерии. Хубаво е да не прекалявате с него, а маслините също са чудесна добавка от време на време.

9.      Сложете домат вместо кетчуп, тъй като той съдържа много сол и захари. Доматите са полезни за кожата, сърцето и намаляват задържането на излишни течности. Заложете на домашната лютеница в малки количества.

10.   Яйца или авокадо. И двата продукта са чудесни за сандвич, независимо дали ги консумирате заедно или поотделно. Съдържат полезни мазнини, протеини, засищат и доставят нужното количество енергия за деня.

Както виждате, сандвичите могат да бъдат здравословен спътник в ежедневието ни, особено ако не работим от вкъщи и не можем да си готвим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com