10 кухненски инструмента, които използвате неправилно

1162
10 кухненски инструмента, които използвате неправилно
Снимка: iStock/Guliver

Всеки ден в кухнята си взаимодействаме с много домакински инструменти и уреди, смятайки, че знаем как да ги използваме. Но дори и най-обикновените неща могат да крият някои неизвестни, които могат да повлияят на качеството на готвене и дори на издръжливостта на техниката.

1. Блендер.

Блендерът е незаменим помощник при приготвянето на смутита, сосове и крем супи. Много от нас обаче не мислят за правилната последователност на добавяне на съставките. Започнете с течности, след това добавете малки порции други съставки и твърди храни. Тежките съставки като лед или зеленчукови стебла трябва да се добавят накрая. Това ще помогне за равномерното смесване на всички съставки и ще избегне блокиране на остриетата.

2. Хладилник.

Много хора съхраняват млечни продукти във вратите на хладилника, но това е грешно. Рафтовете на вратата са топли зони. Прясното мляко, киселото мляко и кефирът се съхраняват най-добре вътре, на централните рафтове. Също така, препълненият хладилник може да наруши циркулацията на въздуха, което ще повлияе на качеството на съхранение на храната.

Покупка на нов ел. уред: 7 неща, които трябва да знаете преди това

3. Преса за чесън.

Пресата за чесън е удобен предмет в кухнята, но не всеки знае, че чесънът може да се добави към нея заедно с люспите. Просто поставете чесъна в пресата и натиснете. Люспите ще останат вътре, а чистата част ще се изцеди.

4. Съдомиялна машина.

Когато пълните съдомиялната машина, знайте, че трябва да поставите съдовете така, че водата да може равномерно да измие всеки артикул. Съдовете с петна от храни с високо съдържание на въглехидрати трябва да се поставят в центъра, където налягането на водата е най-голямо. Ястията с протеинови остатъци се препоръчват да се поставят по краищата.

5. Миксер със стойка.

Ако използвате стоящ миксер, обърнете внимание на височината на бъркалката. Трябва да е на малко разстояние от купата, за да могат съставките да се смесят равномерно. Твърде ниско или високо положение на бъркалката може да повлияе на качеството на сместа.

Разберете кой енергиен клас електроуреди е най-икономичен

6. Дръжки на тенджерите.

Дупките в дръжките на тенджерата са не само за лесно изваждане от котлона. Могат да се използват и като поставка за лъжица, за да се избегне оцветяване на повърхността.

7. Белачка.

Трябва да запомните, че белачката за зеленчуци може да се използва не само за белене на картофи и други зеленчуци, но и за други цели. Страхотна е за приготвяне на шоколадови парченца, настърган пармезан и дори за нарязване на лук.

8. Лъжица за спагети.

Дупката на лъжицата за спагети има и друга функция - измерване на порции. Това ви позволява да контролирате сварените спагети, а не просто да източите излишната вода.

9. Дървена дъска за рязане.

След употреба дървената дъска не се препоръчва да се мие с гореща вода, за да се избегне деформация. Използвайте лимон и сол за дезинфекция и почистване. Редовната поддръжка със специални инструменти също ще удължи живота ѝ.

10. Диспозер за хранителни отпадъци и студена вода.

Когато използвате уред за изхвърляне на хранителни отпадъци, следете температурата на водата. Горещата вода може да причини образуването на гъста маса, която да запуши тръбите. За безопасността на системата е по-добре да използвате студена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com