10 лесни начина как да спестим пари за апартамент

8873
10 лесни начина как да спестим пари за апартамент
Снимка: iStock/Guliver

Покупката на собствено жилище е сред най-отговорните решения, стоящи пред много млади семейства. В условията на съвременната действителност – инфлация, несигурност на работното място, ниски доходи и растящи цени, подобно решение е още по-трудно. Много двойки се притесняват от покупка на жилище на кредит, тъй като се страхуват да не загубят работата си и доходите си, които им позволят да изплащат заема си. Това поражда въпроса как да спестим пари за апартамент.

Ако не разполагате с никакви спестявания, стартирането от нулата ще ви коства много лишения и ще са ви нужни дълги години, за да съберете необходимата сума. Задачата е не само трудна, но и е безсмислено да плащате наем, събирайки пари за жилище. В този случай ипотечните кредити, колкото и да се притеснявате от взимане на заем, са по-доброто решение. Ако обаче имате част от необходимата ви за собствен покрив сума и се чудите как да спестим пари за апартамент, може да се справите, следвайки нашите прости и лесни съвети.

Как да спестим пари за апартамент?

1. Нейно величество промоцията

Стоките на промоционални цени са добре дошли за всички, които се чудят как да спестим пари за апартамент. Запишете се за бюлетините и брошурите на големите хипермаркети, както и на електронни магазини, които предпочитате, за да може да следите промоциите и да получавате информация за предстоящи намаления. Така ще може от удобството на дома си по всяко време да следите цените и да закупите това, което ви е необходимо, когато е на намалена цена. Когато има промоции купете повече бройки от стоки, които използвате системно и ежедневно, за да имате от тях до момента на следващата промоция. Това спестява средства.

Хитринки за пестене на пари по време на екскурзия в чужбина

2. Разпродажбите или как да се облечете с вкус за малко средства

Семействата, които се чудят как да спестим пари за апартамент, без да се налага да се лишаваме от облекло и вещи за дома, могат да използват сезонните разпродажби и да пазаруват дрехи на цени с до 80% по-ниски от редовните. Що се отнася за мебели и покъщнина, мострените модели в залите на магазините за мебели, които са чисто нови, но цената им е много по-ниска, са икономичен вариант, пестящ средства. Магазинчетата за техника, дрехи и мебели втора ръка могат да се окажат чудесен начин да се сдобиете с марков продукт на символична цена. Сайтове за колективно пазаруване, както и за продажба на ненужни вещи от частни лица, могат да се окажат идеално местенце, на което да откриете нови стоки на ниска цена.

3. Обядът от дома

Обедната почивка на работното място е важна, за да презаредите батериите си и да съберете сили за втората половина от деня. Ще спестите много средства за апартамента си обаче, ако си носите обяд от вкъщи. Това не означава, че трябва да прекарате целия ден в офиса. Хапнете там и се насладете на кафе навън.

4.  Бюджетиране

В рамките на месец-два записвайте всеки лев, който плащате, стриктно и внимателно, без да се ограничавате и да се стремите да харчите по-малко. След това разгледайте записките си, за да установите къде изтичат средствата ви. Може да се окаже, че привидно дребни разходи на месечна база образуват солидна сума. Преразгледайте бюджета си и отстранете всичко излишно, щом се чудите как да спестим пари за апартамент.

7 съвета за пестене на ПАРИ по време на празниците

5. Почивка на промоция

Ако считате, че чудейки се как да спестим пари за апартамент, следва да се лишите за десетки години от почивките, грешите. Просто правете ранни резервации, следете нискобюджетните дестинации и си позволявайте по-кратки почивки. Добър вариант е и да гостувате на приятели.

6. Допълнителни доходи

Когато се стремите да съберете средства за покупка на жилище, важно е не само да харчите по-малко, но и да припечелите повече. Със сигурност има дейност, която да извършвате онлайн в свободното си време и почивните дни – преводи, частни уроци, дизайн. Почасовата работа ще ви позволи да покривате част от разходите си, с което ще ви остават повече средства, които да спестите за собствен дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com