10 малки жеста, с които да поддържате пламъка и да си напомните защо сте заедно!

2556
10 малки жеста, с които да поддържате пламъка и да си напомните защо сте заедно!
Снимка: iStock

Любовните връзки не са лесни в повечето случаи. Да не кажем във всички. Ако искаме да развием отношенията си с настоящия си партньор, и ако той също споделя това желание, тогава двете страни се налага да полагат усилия всеки ден. Когато емоциите са истински и дълбоки, това не бива да звучи като нещо тежко и трудно за осъществяване. Любовта в тези случаи е удоволствие. Спомняте ли си какво ви е накарало да се влюбите с настоящия ви партньор един в друг?

Несъмнено малките жестове един към друг значително са допринесли за това. Ето 10 мили жеста на любов, с които да събудите връзката си в случай, че е в застой и да си припомните защо се влюбихте и сте заедно.

Как да имаме здрава връзка? 7 неща, които трябва да имате предвид

Живеем във време на стрес и бързане, често с известна нестабилност в работата. Времената, в които умората и раздразнителността, които с...

1. По-често си казвайте „Обичам те“, а най-добре е да го правите всеки ден. Със сигурност ви се иска да го чувате от човека, означаващ за вас толкова, а и той иска да го чува от вас.

2. Поддържайте зрителен контакт. В някои случаи думите, които изричаме, звучат силно, само ако се гледаме в очите.

3. Не пропускайте да си правите малки подаръци един на друг, като не е нужно да има специален повод за това. Подаръкът може да е съвсем малък - кутия шоколадови бонбони или козметика, важен е жестът.

4. Любовни бележки, който да поставяте в различни части на дома. Ако не сте оставяли такива на любимия човек, опитайте. Тази изненада е романтична и приятна изненада.

5. Не се уморявайте да благодарите. Много пъти не благодарим на другия за всичко, което ни дава, и е важно да сме благодарни и да разпознаваме добрите жестове на другите и с добри жестове. 

Какво е отворена връзка?

Отворената връзка е тази, чиито членове не смятат моногамията за единствения начин за поддържане на стабилна и здрава връзка. Трябва д...

6. Ангажирайте се с търсенето на общото благо за двойката, за преодоляване на лошите емоции заедно и проблемите, които връзката може да има, давайки втори шанс, когато е необходимо.

7. Започнете да се прегръщате по-често. Прегръдките представляват част от интимността. Те помагат за намаляване на стреса, понижават кръвното налягане и рискът от депресия е по-малък.

8. Поддържайте вярност и лоялност в отношенията, помагайте си взаимно и бъдете на разположение да си сътрудничите с другия в търсенето на щастие и за двамата. 

9. Дайте рамо, на което да се облегне партньорът. Има хора, които смятат, че това е признак на слабост, но идват определени моменти при различни обстоятелства, в които е добре да имаш някой, когото обичаш до себе си. 

10. Започнете ново хоби или, в случай, че имате такова, което сте оставили във времето назад, може да го подновите и да се забавлявате отново заедно.

Идеи за нов старт на връзката

Светът на двойката е много сложен. Неразбирателството, емоциите или егото могат да означават, че двойка, която се обича много, в крайна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com