10 неща, които ни пречат да забогатеем

7820
10 неща, които ни пречат да забогатеем
Снимка: iStock

Ако искате някой ден да забогатее, ето една добра новина за вас, през 2016 г. 78% от милионерите в света идват от бедни или семейства от средната класа. Това означава, че всеки от нас, може един ден да забогатее.

Ето 10 неща, които потенциално ви пречат за това:

1. Решенията ви зависят от средата

Склонни сме да оценяваме според обстановката. Това се доказва с експеримент, при който хората трябва да дадат оценка на еднакви продукти, изложени в различни места – едните на обикновен под, а другото с мокет. Участниците дават много по-висока оценка на продуктите, разположени на мокета.
Не избирайте работата по модерния и лъскав офис, а тази, която ви възможност за развитие. Ако искате да имате финансови успехи, опитайте се да игнорирате визуалните ефекти.

2. Игнорирате трудностите

Често игнорираме трудностите, надявайки се, че те ще се решат сами. Негативната обратна връзка от шефа, неплатените сметки, конфликтите са пречка към забогатяването. Това състояние се нарича „полиана“ и се характеризира, че хората приемат само позитивните коментари и случки, а игнорират всичко останало. Идва от книгата „Полиана“ за момиче, което открива положителното във всяка една ситуация. Не е лесно да се приемат проблемите и критиките, но, ако ги игнорирате, намалявате шансовете си за израстване.

Внимание: Спрете да харчите заплатата си за тези 8 неща!

Знаете ли какво обезсърчава? Когато планирате бюджет, но неочакваните разходи продължават да изскачат. Какво по-лошо от това? 1. &bdqu...

3. Подценявате влиянието на мързела

Учени правят следния опит: участниците си представят, че са лекари и трябва да изберат терапия за пациент между 2 опции: лечение с 15% смъртност или да не правят нищо, при което смъртността е 20%. 13% от участниците предпочитат да не правят нищо. Така попадат в капан, мислейки, че ако не се прави нищо е по-безопасно отколкото да се поеме риск.  
Смятаме, че гледането на телевизия и релаксирането не ни струват нищо, но помислете колко полезни неща бихте могли да правите – да работите допълнително, да усвоявате нови умения, което ще ви помогне да увеличите доходите си.

4. Не се възползвате от възможностите.

Броят на ползватели на „споделена икономика“ ще се удвои през 2021 г. „Споделена икономика“ означава, че потребителите ползват услуги безплатно, срещу такса или бартер. Добри примери в това отношение са Airbnb, Uber и eBay. Тези платформи дават възможност да придобиваме допълнителни приходи от това, което притежаваме. Може да давате под наем гараж, земя или дори инструментите, които имате. Огледайте какво притежавате и помислете може ли някой друг да го ползва.

5. Планирате бюджета си за по-малко от година

Българите харчат най-много за здраве, електроника и домовете си

Коронавирусната пандемия е променила радикално потребителското поведение и финансовото положение на българите. Това са основните изводи...

Някои разходи трябва да се планират години напред. Ако искате да си купите кола, по-добре спестявайте, отколкото да вземете кредит. Ако нямате дългосрочни цели, рискувайте и изхарчете всичките си спестявания.

6. Не знаете цените

Ако не знаете цените, харчите повече. Маркетолозите са експерти да ни мамят и изкушават да купуваме продукти с големи отстъпки – но, помнете, същият продукт може да е много по-евтин в друг магазин.

7. Не харчите за развлечения

Ако не ходите на кино или концерти, не се храните навън, след време ще се почувствате нещастни от съществуването си. Съкращавате разходите, но и намалявате удоволствията. Ако искате да пестите, срещайте се с приятели на чаша чай вместо в скъп ресторант.

8. Не умеете да преговаряте

НЕЗАБАВНО спрете да харчите парите си за тези неща

Добре знаете, че парите се изкарват с пот на челото, а се харчат твърде бързо. Понякога дори ни напускат по-скоро, отколкото сме очаква...

Умението да преговаряте е неизменна част от пътя ви към забогатяването. Най-добрите в преговорите получават най-високи заплати, най-добрите работни условия и подкрепа от шефовете.

9. Трудно ви е в общуването

Богатите хора имат близки приятели, а най-бедните са и сред най-самотните. Докато се фокусираме във финансите, забравяме приятелите си. Проблемът е в това, че приятелите ни действат позитивно във всичко, включително и в бизнеса. Винаги е хубаво да има хора, които вярват в нас.

10. Смятате, че да си богат е лошо

Някои хора мислят, че е лошо да си богат, но не забравяйте, че навсякъде има добри хора. Всъщност, ако забогатеете, имате повече шансове да помогнете на този свят да стане по-добро място. Погледнете някои от най-щедрите милиардери – те даряват не само средства, но и времето и ресурсите си за добри каузи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com