10 неща, които никога не трябва да държите до Wi-Fi рутера си

1384
10 неща, които никога не трябва да държите до Wi-Fi рутера си
Снимка: 3844328 / Pixabay

Сегашният ни живот е трудно да си представим без Wi-Fi рутер. Буквално всеки зависи от интернет: някои хора работят от вкъщи, други гледат филми онлайн, а трети прекарват часове в чат с видеоразговори. Знаете ли, че не всички места са еднакво подходящи за това устройство?

Всяка джаджа може да бъде свързана към безжичен сигнал: от смартфон до лаптоп, дори "умни" домакински уреди. Обикновено устройството е вградено в коридора, в ниша над входната врата. Но има и алтернативни решения: ако няма къде да се закрепи рутерът, той може да се постави дори върху хладилника. И в този случай трябва внимателно да наблюдавате околната среда на рутера.

10 неща, които никога не трябва да държите в близост до Wi-Fi рутер

Като цяло е трудно да се въздейства на рутера, за да се заглуши сигналът му. Но той самият може да демагнетизира картите с магнитна лента и да намали качеството на предаване на преносимите устройства. Например ключодържатели от автомобил или бариера и др.

Също така не дръжте наблизо банкови карти и карти за отстъпки от магазини. Те бързо ще изпаднат в безпорядък. Но картата с чип няма да бъде засегната от рутера.

Ключодържателят на алармената система на автомобила също може да започне да работи с прекъсвания. Също така трябва да приберете ключа за домофон и Bluetooth слушалките.

Намиращата се наблизо микровълнова печка силно заглушава Wi-Fi сигнала. Работеща прахосмукачка и други уреди с двигатели попадат в същата категория.

Не блокирайте рутера и с метални предмети, тъй като металът разсейва енергията на електромагнитното поле. Разположете го далеч от бетонни и тухлени ниши в стените. В противен случай сигналът няма да преминава от отдалечените ъгли на апартамента.

Никога не слагайте тези предмети до Wi-Fi рутер

И ако интернетът в апартамента не работи добре, не бързайте да ругаете доставчика. Проверете дали вие самите не допускате тези грешки.

Освен това се опитайте да не поставяте Wi-Fi в близост до местата за спане. Трябва да се разбере, че излъчването му, макар и малко, но все пак е опасно, ако попадате под влиянието му редовно и за дълго време.
Неотдавна американски учени проведоха експеримент. Те поставили няколко плъха в клетка до включен рутер. При седем процента от гризачите започнали да се образуват тумори. Освен това животните станали нервни и твърде активни.

Въпреки това не е необходимо да правите истинско чудовище от рутер! Необходимо е само да се придържате към предпазните мерки, които ще ви помогнат да спасите здравето си. Експертите съветват да преместите Wi-Fi на балкона зад стъклото, откъдето сигналът му определено ще бъде безопасен както за домакинството, така и за вещите в къщата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Внимание, жени: Какво гледа мъжът, когато харесва някоя дама

Как да изгоним котките от двора

Веднага направете това, ако разлеете нещо върху лаптопа си

5 причини единият крак да е по-къс от другия

Този ежедневен продукт разрушава здравето повече и от цигарите

Вечерен виц: Иванчо

Как да запазим кожата си млада през летните месеци?

Защо лятото е доста подходящ сезон за отслабване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com