10 прехвалени филма, които не заслужават славата си

570475
10 прехвалени филма, които не заслужават славата си

Малко филми от тези, които гледаме, остават в съзнанието ни за дълго и променят възгледите ни за живота. Стойностните филми са различни за различните хора, но има „универсални“ такива, които не се харесват на малцина. Филмите с голем рейтинг и много шум около тях за стотици. Ние попаднахме на класация на goodlife, която нарежда 10-те най-прехвалени филма в една кратка класация:

10. От другата страна - The Departed (2006)

Изглежда, сякаш филмът се е появил с целта Мартин Скорсезе най-после да получи някакви "Оскари". Той има отлични качества – едно от трите най-добри изпълнения на Леонардо ди Каприо, убийствени поддържащи актьори, често хаплив сценарий на Уилям Монахан. Но той е и бездушен, хаотичен и самоугаждащ си.

9. Видеодром - Videodrome (1983)

Катастрофа" е поразителна творба. Този филм тук обаче е полуоформен. Той има блестящо въздействащи сцени и изключително изпълнение на Джеймс Удс. Той обаче е скица за филм, сториборд.

8. Двойният живот на Вероника (1991)

Как да откриете филм само по спомени за него

На всеки му се е случвало да иска, а да не може да сети за заглавието на филм, който е гледал отдавна. Много е дразнещо, нали? За щасти...

В зависимост от гледната точка, енигматичната драма за двойници на Кешловски или е дълбок анализ на идентичността, съдбата и космическата шега на съществуването, или уморено проточен, почти самопародиращ се пример на евро-арт кино от началото на 90-те, чиято мания по удвояването е повърхностна, непоправимо студентска, и не ни води никъде.

7. Ефектът на пеперудата - The Butterfly Effect (2004)

От онези филми, които имат толкова дълбок смисъл, че накрая не можеш да разбереш какъв точно е той. Всичко в този филм е прекалено – прекалено сложно, прекалено объркано и прекалено странно.

6. Икиру - Ikiru (1952)

Критическа баналност е да кажеш, че "Икиру", чийто официален превод е "Да живееш" е “реалният” шедьовър на Куросава, безупречна творба на съвременен хуманизъм и рядко съчувствие, от режисьор, по-често свързван с кръв и гръмотевици, самурайски интриги, шекспирови интерпретации и исторически костюми. Филмът бива хвален за философската си елегантност и деликатност.

5. Момиче за милиони - Million Dollar Baby (2004)

Вероятно човек може да се примирим с този филм, особено тези от нас, които се зачудиха още в мига, в който го гледаха – кой не би клъвнал на комбинацията от сериозност, сърцераздирателност и очевидна пресметливост? Твърде навъсен филм, за да бъде обвинен в груба сантименталност, и твърде болезнено искрен, за да изглежда като открита лъжа. И все пак той е странен артефакт.

4. Генезис - Inception (2011)

5 стойностни романтични филма, които може би сте пропуснали

Често избираме филмите, които да гледаме по рейтинг, което невинаги означава, че ще се насладим на неповторим филм. Понякога пропускаме...

Към настоящия момент е ясно, че конструкцията на филма беше впечатляваща, но по същността си куха. Ако го кажем другояче, сценарият се фокусираше върху вътрешната логика за сметка на... външната такава – защо изобщо това би трябвало да има значение? За какво всъщност е цялата история?

3. Телевизионна мрежа - Network (1976)

Той е фарисейски ферман срещу телевизията като институция, преливайки от презрение към тъпите маси, които я гледат, и представящ тези, които я произвеждат, като почти еднотипни бездушни вманиачени по рейтингите роботи. Това, което е наистина убийствено за филма, е доколко кресливи и монотонни са характеризациите от Чайевски; Даяна на Дънауей започва и завършва филма като една и съща (без) личност.

2. 007 Координати: Скайфол - Skyfall (2012)

Сред плюсовете, това е може би най-добре изглеждащият филм за Бонд, правен някога – за което поздрав за Роджър Дийкинс – но далеч не е толкова уверен в себе си, или в това накъде трябва да върви Бонд през това десетилетие, както твърдяха поддръжниците му в момента на дебюта му. Неловък като форма и интересен само на моменти, филмът е крехък опит за спасяване на агента от забвение, за който Сам Мендес получава твърде много признание.

1. Беднякът милионер - Slumdog Millionaire (2008)

Откъде да започнем? Актьорската игра варира от глупава (Дев Пател) до непоносима (Анил Капур), през празно радваща окото (Фрида Пинто). Историята обаче не е само за хората. Или за Бомбай. Или Индия, като цяло. Или в някаква глупава история за тв състезание. Тя е за британски триумф, неочакван победител, събрал "Оскарите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com