10 причини, поради които мъжът не иска да се ожени

7250
10 причини, поради които мъжът не иска да се ожени
Снимка: iStock

Въпросът: "Защо мъжете не искат да се женят?", тревожи голяма част от женското население. Ако преди няколко десетилетия бракът е бил закономерност, то днес повечето млади хора се опитват да отложат легализирането на отношенията за неопределен период от време. Защо се случва това, нека разберем сега:

Защо вашият избраник не иска да се ожени

Ако погледнете основните причини, поради които мъжете не искат да се женят ще научите неща, за които дори не сте знаели, че съществуват. И след като разпознаете, какво пречи на вашия избраник да ви предложи брак и сърцето си, то вие ще можете да анализирате начините и дори да заведете любимия си направо до вратите на службата по вписванията.

Финансова нестабилност

Дори и да се срещате от дълго време, мъжът може да се страхува да узакони връзката си. Това най-често се дължи на липсата на увереност във финансовите си възможности и това да осигури семейството си – съпругата и бъдещите си деца.

Страх от ограничаване на свободата

Мъжете, които отчаяно се страхуват да не загубят свободата си, често се съгласяват да живеят с любимата си в граждански брак, но не бързат. Когато става дума за брак, те стават много нервни, вярвайки, че искат да бъдат вързани.

Комплекс за сина на майката

Напълно възможно е младият мъж да не предложи брак, защото родителите му смятат, че не е време да се жениш или просто не ви вижда като своя жена. Може той е свикнал да им се подчинява във всичко.

5 странни сигнала, които показват, че мъжът ви харесва

Понякога мъжете не могат да изразят точно чувствата си, когато харесват някоя жена. Това е провокирано много често от притеснението им ...

Нежелание за поемане на отговорност за семейството

Да бъдеш съпруг и баща е огромна отговорност. След като се ожени, той няма да може да прекарва небрежно вечерите с приятели, но ще трябва да се грижи за семейството си, да се грижи за тяхното морално и материално благополучие.

Страх от липса на избор

Само като се срещат, без да имат граждански брак, представителите на силния пол вярват, че винаги имат алтернативен избор. Ако не им харесва нещо в една връзка, могат да станат спокойно и да си тръгнат. При наличие на регистриран брак такъв „трик“ няма да проработи.

Лош брачен опит

Само за мъже: Как да покорим всяка дама! 7 съвета!

За да впечатлите дамата, която сте си харесали, няма точна формула. Според психолозите има обаче 7 стъпки, които можете да следвате, за...

Ако вашият мъж вече е бил женен и бракът му се е оказал неуспешен по една или друга причина, той може да не е готов за нов съюз. Това най-често е, защото не е преживял напълно болката от раздялата или се страхува, че кавги и скандали ще има и в новото семейство.

Просто си отиде любовта

Когато хората се срещат и живеят от много дълго време и се опознаят добре, в крайна сметка може да установят, че не са един за друг или първоначалните им чувства са охлади. Не всеки ще се осмели да го признае директно и повечето мъже по навик продължават тези обречени връзки, а в същото време търсят нова страст.

Страх от отхвърляне на любим човек

Ще се изненадате, но има малка категория мъже, които се страхуват да не бъдат отхвърлени. Може да мечтаят да направят предложение, но това отнема много време.

6 прости съвета, които ще накарат съпругът да помага повече вкъщи

Жените сме тези, които се занимават с домакинската работа ежедневно и има моменти, в които не ни остава време и сили, за да свършим вси...

Нежелание да "развалят" отношенията

След като изтъкнат примерите на своите приятели и родители, чийто брачен живот не върви, някои мъже твърдят, че няма да повтарят грешките на другите. В резултат на това отказват да се оженят, дори за любимото си момиче.

Скъперничество

Някои заможни и не особено мъже са много подозрителни към своите дами, подозирайки ги в материални интереси. Наред с това невинаги говорим за сметка в швейцарска банка, а често за скромна сума „стотинки“, къща в покрайнините и употребявана кола.

Това е списъкът с най-честите причини, поради които мъжете предпочитат да заобикалят службите по вписванията. Ако разберете причината (или причините), поради които вашият любим човек не бърза да се жени, ще ви е по-лесно да преодолеете страха или предразсъдъците му и много скоро най-накрая ще се разделите с мечтата да облечете сватбена рокля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com