10 причини, с които ще се убедите, че кучетата са най-добрите ни приятели

20295
10 причини, с които ще се убедите, че кучетата са най-добрите ни приятели
Снимка: iStock/Guliver

Десетки хора вярват, че кучетата са техните най-добри приятели. Единствени техни слушатели, най-верни другари и чест повод за усмивки. За някои това може да е странно: кой би бил най-добър приятел с куче? Отговорът е – всички. За да убедим и тези, които не вярват, а и да затвърдим позицията на тези, които го знаят, подбрахме 10 начина по които кучетата могат да променят живота ни. Прочетете ги, и ако сме ви разубедили, грабвайте якето и отидете до най-близкия приют за животни, където ще откриете следващия си най-добър приятел!

1) Не се влияят от това дали сме добри или лоши – често истинските ни приятели ни напускат, защото твърдят, че не сме това, което търсят. Разочароваме ги, вбесяваме ги или ги предаваме. При кучетата това не може да се случи, те ни обичат безрезервно и вярват сляпо в нас. Никога не ни критикуват за недостатъците ни и смело продължават да ни обичат. Просто такива – каквито сме. Кой може да се похвали с такива приятели сред хората?

2) Не им пука къде живеем – материализмът е непознато явление за четириногите ни приятели. Те ще ни последват дори накрая на света. Не ги интересува дали живеем в малък апартамент, срещу баничарница. Или в тузарска къща на брега на океана. Кучетата се влюбват в човека и го следват където и да е. Те искат малко място, където да заспят вечер. Място до камината, или пък до вашите крака. Все едно къде – важното е и вие да сте в стаята.

3) Отлични пазачи са – дори и най-малките кучета са отлични пазачи. Няма нужда да давате скъпи такси за охранителни фирми или пък да плащате за висок ограда. Дори при най-малкия намек за опасност към стопанина им, кучетата се превръщат в яростни зверове, които защитават човека, който обичат. Не се опитват да го променят, не питат „трябва ли”. Втурват се напред и бранят този, с когото живеят.

4) Чудесни партньори за пица – кучетата могат да бъдат чудесна компания за пица вечер в чаша вино (за вас, не за кучето). Когато се чувствате самотни, имате лош ден или просто ви е криво, може да се доверите на изпитаната компания на кучето. То ще легне на дивана до вас и ще бъде най-добрата компания за филм и една голяма пица. Разбира се, рискът тук е, че трябва да споделите пицата, като с добър приятел. Но какво е една пица, пред възможността да се почувстваш обичан.

5) Нужен елемент за отслабване – собствениците на кучета могат да имат чудесна мотивация да спортуват. Задължителна разходка три пъти на ден, може да бъде разширена до лек крос в парка или обиколка на града. Кучето ни ще се разходи и ще свърши своите тайни „работи”, а ние на спокойствие ще можем да поспортуваме. Така съчетаваме: разходката на открито, спорта и разходката за кучето. Истинска оферта, която не трябва да пропускаме.

6) Ще разпознаете лошите хора – кучета никога не лягат да спят до човека, на когото нямат доверие. Доказаната теория е показателна, че присъствието на куче в дома помага да филтрираме добрите от лошите хора. Ако кучето ви лае, скимти или се крие от даден човек – не му имайте доверие. Разбира се, това може да не е съвсем вярно. Много стопани на кучета споделят, че кучето им лае техните половинки, че дори и децата им. Понякога това може да се дължи на ревност, която нашите четириноги приятели изпитват, ако трябва да ни делят с някого.

7) Знаят какво е да се храниш добре – някои стопани на кучета пък са на мнение, че кучетата им имат неподражаем талант да разбират коя храна е вкусна и коя не. Те разказват, че домашният им любимец стои под масата, с очакващ поглед, когато ядат дадено ядене, а друг път въобще не ги интересува. Интересното е, че обикновено избраното ядене е нездравословно или високо калорично. Как тогава да не ги обичаш, когато разбират кое е най-вкусното нещо на света?

8) Харесват дългия сън – кучетата спят по-малко от котките, които прекарват около 19 часа на ден в сън, но все пак и те са любители на дрямката. Обикновено, домашният любимец спи до момента, когато неговия стопанин се събуди. Тук е намесен инстинктът му за защита. Стопанинът – лицето, което трябва да бъде пазено, е защитено в леглото и кучето е спокойно. Сънят на кучето може да бъде смутен, ако чуе неразпознат шум в близост или пък иска да отиде на разходка.

9) Обичат приключенията и се впускат в тях безрезервно – кучетата са склонни към авантюри. Ако котката е известна с това, че маниак на тема дом и сигурност, то кучетата си падат по приключенията. Няма да съжалявате, ако вземете вашия приятел с вас на семейната ви почивка, или пък го заведете на нова и интересна дестинация. Освен, че ще прекара изключително забавно и вълнуващо, вашият домашен любимец ще открие нови светове и със сигурност ще се забавлява.

10) Можете да се обличате еднакво с тях – Помните ли Бруузар? Той е чихуахуа, и е кучето на Ел Уддс от „Професия Блондинка”. Забавната комедия ни показваше, как главната героиня облича кучето си в еднакви розови нюанси на своите дрехи. Е, дори и това да е малко прекалено, винаги може да облечем домашния си любимец по наш вкус и дори сходно с нашето облекло. Зоомагазините предлагат богат избор от различни дрешки, подходящи за различните сезони, с които кучетата ще са хем модерни, хем добре облечени. Различните сайтове дори предлагат аксесоари към облеклото като: обувки, шапки, чорапки, чантички и дори бижута за домашни любимци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com