X
 
 

Община Елин Пелин напомня на собствениците на кучета да ги регистрират

415 0
photo of Община Елин Пелин напомня на собствениците на кучета да ги регистрират
Снимка: iStock/Guliver
Кучетата на територията на Община Елин Пелин се декларират от собствениците им ежегодно до 31 март на текущата година.

За целта е необходимо всички собственици на кучета да подадат декларация по чл. 117 от Закона за местни данъци и такси в Общината по постоянен адрес или седалище и адрес на управление /ако е юридически лице/, като към декларацията приложат копие от паспорта на кучето.

За Община Елин Пелин годишната такса за притежаване на куче е 10.00 лева.

Новопридобити кучета се декларират в тримесечен срок от датата на придобиването им като таксата се дължи в размер на 1/12 от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването. Освобождават се от такса собствениците на кучета по чл. 175, ал. 2 от Закона за ветеринаромедицинската дейност, но те също подават декларация и удостоверяват основанието за освобождаване от такса.

Съгласно чл. 118, ал. 2 от ЗМДТ приходите, събрани от „Такса за притежаване на куче“, се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

 

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Очаква се ново поскъпване на "Гражданска...

От началото на декември България е поставена под мониторинг по системата "Зелена карта" на автомобилните застраховки. Причината е непла...

Последно в Актуално