10 признака, че животът ви бавно се разпада

5582
10 признака, че животът ви бавно се разпада
Снимка: iStock/Guliver

Колко често ви се случва, когато си лягате да се замислите дали сте доволни от емоциите на деня? Дом – работа – дом, редки срещи с приятели, чистене в събота, гледане на телевизия вечер – това носи ли ви удовлетворение? Ето няколко признака, които показват, че животът не се развива както искате:

1. Нищо не ви се струва интересно.

Мислите, че нищо в този свят не може да ви изненада и просто реагирате скептично на всяка новина. „Изстреляна е ракета към Марс? Тества се нова ваксина?“. Реакцията ви е: „Е, и какво от това?“ Възрастта на човек се определя не само от цифрите в паспорта, но и от способността му да открива нещо ново за себе си, да научава нови неща, да се развива. Колко неща в живота ви напоследък са ви развълнували? Ако отговорът е – не много, трябва спешно да направите нещо.

2. Не се грижите за себе си и дома си.

Ако не се грижите за външния си вид и не чистите дома си редовно – това е ясен знак, че сте в „личностна криза“. Безразличието към тялото и това, което ви заобикаля, говори, че не всичко върви гладко в живота ви, а още повече, че сте се предали.

3. Мразите работата си.

10 типа хора, които са обречени да живеят сами

Според проучване на Gallup 60% от Y поколението /родени от началото на 80-те до 2000 г/ живеят сами. Ето 10 типа хора, които трудно на...

Работният ден току-що е започнал, а вие вече броите часовете до края. Ако мразите работата си, е сигурен признак, че трябва нещо да промените. Може би работата ви е скучна, колегите – недобронамерени или трябва да прекосявате целия град всеки ден в най-натоварения трафик.

4. Отказвате да комуникирате.

Всеки има нужда от лично пространство, но, ако не искате да виждате или чувате никого, избягвате приятели и роднини, ситуацията е излязла от контрол.

5. Всичко ви дразни.

Започвате да се дразните буквално от всичко: от боклука, който партньорът ви не е изхвърлил, лошите оценки на детето, времето навън, цвета на лака ви за нокти. Избухвате без причина и плачете от гняв. Всичко това показва, че имате нерешени проблеми, но вие насочвате агресията си навън.

10 урока, които научаваме прекалено късно

Животът е по-кратък, отколкото предполагаме. Но за съжаление научаваме някои уроци прекалено късно. Ако ги осъзнаем по-рано, вероятно щ...

6. Имате хиляди вредни навици.

Друг начин да се справите с проблемите е да направите списък на вредните си навици, като алкохол, цигари, преяждане, ровене в Интернет цяла нощ.

7. Живеете в миналото или мечтаете много за бъдещето.

„В доброто старо време всичко беше по-хубаво“ си повтаряте. Или обратното, казвате си „утре всичко ще е по-добро“. Няма нищо лошо да мечтаете, но това само показва, че подсъзнателно се опитвате да избягате от настоящето.

8. Няма с какво да се „заредите“.

10 неща, с които да откриете целта в живота си

Всички искаме да открием целта в живота си. Нужно е обаче да си зададем някои важни въпроси. Ето кои са те:  1. Кое беше най-инт...

Всеки човек има своите начини да се справи с лошото настроение. Може да си купите дреха или чанта, да се разходите в близкия парк, да отидете на фитнес или да се срещнете с приятен. Ако, обаче и тези неща не ви помагат, кризата е очевидна. Имате нужда от по-радикални методи. А защо не и съдействие от специалист.

9. Ставате затворник на собствения си телефон.

Според учени от Медицинския университет в Питсбърг, хора, които прекарват над един час на ден в социалните медии, са склонни към депресия. Следенето на живота на другите, провокира чувства на завист и заблуда, че те живеят по-щастливо от вас.

10. Гледате на живота си като на „чернова“ и си казвате „Ще започна в понеделник“.

Няма такова нещо като „нов живот“ от понеделник, 1-ви септември, Нова година. Помнете прочутата фраза от „Алиса в Страната на чудесата“ „Утре не е никога днес!“ Може ли да се събудите сутрин и да си кажете: „Най-после днес стана утре?“ Ако искате да промените нещо, не чакайте специален повод или подходяща дата, започнете днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com