10 растения, които ще ви избавят от главоболието

1380
10 растения, които ще ви избавят от главоболието
Снимка: Pelargonium for Europe

Растенията са истински лечители за хората. Чрез отделянето на ароматни вещества във въздуха - фитонциди и етерични масла - те не само имат благоприятен ефект върху човека, но и облекчават главоболието.

Цъфтящ жасмин

Сред домашните и градинските растения лидерът в облекчаването на главоболието е жасминът. Пикът на способността му да възстановява здравето на хората се случва по време на периода на цъфтеж. Ароматът на цветя от жасмин тонизира и в същото време отпуска кръвоносните съдове и помага за облекчаване на спазми. Просто седнете под цъфнал жасминов храст, отпуснете се за около петнадесет минути.

Това са най-полезните стайни растения, всеки лекар ги има в дома си

Цъфтящ лимон и мандарина

Домашно отглежданите лимони и мандарини са истинско спасение за хората, склонни към мигрена. Цветовете им отделят масла и гликозиди, които имат противовъзпалителни свойства и повишават устойчивостта на стрес.

Амазонска лилия

Амазонската лилия е отлично средство за главоболие. Способността ѝ да облекчава умората и да възстановява душевния баланс е легендарна. Тези свойства се засилват, когато лилията цъфти.

За да облекчите главоболието, просто трябва да седнете до нея за половин час.

Лилии

Много лилии имат доста остър аромат, който често причинява алергии. Но някои домакини вярват, че точно това цвете може да облекчи дори много тежък пристъп на мигрена. Освен това не е необходимо растението да е в саксия. Дори отрязано цвете, донесено от градината или закупено в магазин, освобождава ароматни вещества във въздуха за доста дълго време.

Кой би повярвал, че тези цветя са полезни за здравето

Розмарин

Той убива всички патогенни микроорганизми около себе си, включително гъбички и вируси. Ако главоболието ви подсказва за начало на настинка или остра респираторна вирусна инфекция, побързайте да се срещнете с розмарин. Цветовете на розмарина и неговите млади издънки са особено полезни.

Мушкато

Ако главоболието ви е причинено от липса на енергия или ниско кръвно, само една-две саксии с мушкато в къщата ще ви избавят от него. Веществата, които цъфтящото мушкато отделя във въздуха, успокояват, тонизират кръвоносните съдове и дезинфекцират горните дихателни пътища, освобождавайки човека от инфекции.

Орлови нокти

Ако пристъп на главоболие ви намери в градината или в гората, храст от орлови нокти може да го излекува. Освен това е забелязано: колкото по-стар е храстът, толкова по-силен е ефектът.

Рододендрон

Градинският рододендрон е отличен лек за главоболие. Най-ефективното време за това е, когато температурата на въздуха се повиши до +20...+25 градуса. Когато са изложени на топлина, листата на рододендрон започват да отделят етерични масла.

Блатен розмарин

Блатният див розмарин отделя ароматни вещества, които облекчават вазоспазма, отпускат гладката мускулатура на бронхите и успокояват.

Бреза

И накрая, обикновената бреза може да облекчи пристъп на мигрена, който ви хваща на разходка. Можете дори да прегърнете това дърво. Смята се, че брезата е тъмно, „женско“ дърво. Отнема излишната енергия от човек и релаксира. Ефектът се засилва, когато брезата цъфти.

ВНИМАНИЕ: При сериозни здравословни проблеми, обърнете се към здравен специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 храни, които трябва да добавите към диетата си, ако имате косопад

Виц на деня: Аз не мога

Как за запазим свеж дъх през целия ден?

Диетолози разкриха дали е полезно да се ядат плодове на закуска

Виц за добро утро: Срещнали се

Вечно стихотворение от Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 16 юни

Таро хороскоп за 16 юни 2024

Каква е причината за събуждане по едно и също време всяка вечер

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com