10 решения, които не спасяват връзките, а само ги влошават

2080
10 решения, които не спасяват връзките, а само ги влошават
Снимка: iStock/Guliver

Не си позволявайте да сменяте конструктивния диалог с прибързани решения.

1. Ожени се

Тази стъпка е възможно най-нелогична, но много често срещана. В нашата култура бракът често се разглежда като начин за обезсилване на всички негативни неща, дошли преди брака. В действителност бракът може да доведе до малка пауза в конфронтацията.

2. Раждане на бебе

Появата на бебе може да бъде тест за силни хармонични двойки. Според изследванията,  раждането на дете в повечето случаи значително намалява удовлетвореността от брака. Съответно ситуацията може да стане чудовищна, ако всичко вече е провалено. В същото време това ще се отрази и на детето, което ще страда невинно.

3. Изневяра

Ако изневярата укрепва брака, това е в някаква паралелна вселена. Обикновено изневярата остава причина за развод при по-голямата част от двойките.

4. Провокиране на ревност

Случва се да не е имало изневяра. Но единият от партньорите изведнъж решава да предизвика ревността на другия. Или търси доказателства, че другия човек все още изпитва чувства. Или се опитва да демонстрира своята значимост.

Това едва ли е адекватен отговор на проблемите във връзката.

5. Опитвате се да промените партньора си

Разбираем защитен механизъм е да обвините партньора за всички неприятности и да го принудите да се промени: „Нашата двойка би била идеална, ако не беше ти!“ Всъщност рядко се случва връзката да е перфектна и човек да няма недостатъци.

Обикновено връзката включва някаква промяна и при двамата партньори. Това е необходимо, за да могат двама различни хора да съжителстват удобно.

6. Да промените себе си заради партньора

Нека разгледаме ситуацията от другата страна. Понякога човек приема всички претенции на партньор и започва да вижда в себе си съвсем различна личност. Това е нечестно, разрушително и дори може да доведе до психични разстройства.

8 доказателства, че сте нагазили дълбоко в любовта

Когато човек срещне своята сродна душа, той се чувства уникално. Но дали той наистина е намерил истинската си любов в дългосрочен план,...

7. Стъпка назад

Друга често срещана тактика на поведение е да се преструвате, че нищо не се случва.

Човек, формално останал във връзка, започва да избягва своя партньор. Закъснения на работа, намира спешни неща за вършене през почивните дни и т.н. Това често се прави, ако двойката има някои допълнителни задължения. Например хората не искат да се разделят, защото имат деца, общ бизнес или нещо друго.

8. Да отидете на почивка

Двойките често се съветват да сменят обкръжението си и да пътуват заедно. Това може да е добре за една връзка, ако партньорите са прекарвали малко време заедно заради работа.

Знаците, които издават, че той не ви оценява

Взаимното уважение е залог за стабилни взаимоотношения. Определени поведенчески модели издават, че мъжът не оценява жената до себе си и...

Но ако съюзът е на етапа, на който трябва да бъде спасен, тогава идеята за пътуване, в което трябва да прекарвате времето си 24/7, едва ли е добра идея.

9. Да отидете на тренинг

Има много по-висок риск да се сблъскате с гурута, които ще налагат половите стереотипи, разбиват участниците и ще ги принуждават да правят странни неща. Ако семейството е в конфликт заради ниски доходи, едва ли загубата на една заплата ще подобри всичко.

10. Да привличате трети лица

Този метод е добър в един случай: партньорите отиват на консултация по двойки с психолог. Но едва ли си струва да търсите съвет от родители, приятели и други хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com