10-те най-комични грешки в облеклото и стила

6466
10-те най-комични грешки в облеклото и стила
Снимка: iStock/Guliver

Начинът, по който се обличаме, разкрива много от характера, класата, социалното положение, работата и вкуса ни. И макар съвременната мода да изобилства от странни решения и неочаквани съчетания, личен стил и свобода, има грешки в избора на дрехи, които не просто ви правят непривлекателни за околните, но и са меко казано комични. Ето кои са 10-те най-смешни за околните съчетания на дрехи и аксесоари.

1. Първо място в топ 10 съвсем естествено се пада на чехлите, сандалите или джапанките с чорапи. Няма нищо по-комично във външността на мъжа от чифт бели чорапи и чехли. Това е класика, за която се разказват вицове, но мъжете продължават да ги носят. Защо ли?

2. Спортен екип с токчета. Признаваме, че има много подобни съчетания на страниците на модните списания, но нека те да си останат там. В реалния живот подобно решение не изглежда никак добре. Рядко би могло да подхожда на млади и диви момичета с уникален собствен  стил и визия като от корица на списание. Останалите нека изберат кецове за анцуга си.

3. Загащената тениска в дънки с висока талия, носена от силния пол, може да предизвика искрен смях. Тениската се вкарва вътре само ако задната ѝ част е по-дълга, което подсказва, че е предназначена за носене запасана. Всички останали модели, особено съчетани с висока талия, изглеждат нелепо и комично.

4. Твърде големите дамски чанти са друга тенденция, която изглежда смешно особено ако дамата е ниска и дребничка. Големината на чантата трябва да е съобразена с повода, мястото, визията, даденостите на дамата, не само с модата, вкуса и предпочитанията. Едра дама с твърде малка чанта и обраното – слаба и ниска жена с чанта-торба са еднакво комични.

5. Светла пола или рокля и черен чорапогащник е ужасна комбинация. Може да изпробвате да съчетавате ефирни материи с дебели чорапогащници, но забравете за нетрадиционни цветови съчетания, както и за цветенца, животинчета или плодчета по чорапогащника ви. Изглежда най-малкото инфантилно и нелепо.

6. Дрехите, несъобразени с възрастта и работното място, също са сред най-комичните начини да се облечете. Дори да ви стоят отлично, съчетанията, предназначени за 16-годишите, са абсолютно табу, ако гоните 40-те.

7. Цветните чорапи, съчетани със сандали с отворени пръсти и пети, са ужасна гледка извън модния подиум. Те стоят привлекателно и закачливо на много-много малко жени. В общия случай  създават комична визия.

8. Пола молив при закръглена фигура, къс топ при коремче и къси панталони при липса на съвършени бедра са твърдо не. Независимо от възрастта. На първо място облеклото трябва да прикрива недостатъците и да подчертава хубавите части от тялото. Ако вашето не прави това за вас, то не е точното и създава комична визия.

9. Тоалетите, напомнящи пижами и нощници, могат да останат само за свободното време през отпуската. Независимо от бранда и цената им, те изглеждат нелепо в делника, града и на работното място.

10. Да, знаем, че е модерно да се носят груби обувки с ефирни рокли, но ако не сте тийнейджър, пропуснете това, за да не изглеждате смешна в очите на околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com