10-те най-скандални прогнози за 2021 година

3599
10-те най-скандални прогнози за 2021 година
Снимка: Getty Images/Guliver

В края на всяка година Saxo Bank публикува 10-те си скандални прогнози за следващите 12 месеца.

Saxo Bank е датска инвестиционна банка, специализирана в онлайн търговията и инвестициите. Основана е като брокерска фирма през 1992 г., под името Midas Fondsmæglerselskab, от Ларс Сейер Кристенсен, Ким Фурне и Марк Хаусшилд. Името беше променено на Saxo, когато компанията получи банков лиценз през 2001 г.

“Станахме свидетели на най-бързият мечи пазар и възстановяване след това в историята, както и на увеличение с безпрецедентни темпове на счетоводните баланси и фискалните дефицити.

Затова нашата не толкова скандална прогноза е, че през 2021 г. ще е началото на сблъсъка с реалността на идеята, че положението “удължавай и се преструвай” може да продължава до безкрайност, въпреки че пазарите ценообразуват точно тези очаквания.”, казва главният инвестиционен директор на датската банка Стеен Якобсен.

Най-скандалните прогнози за 2021 на Saxo Bank

1. Amazon “купува ” Кипър

Ритуали за късмет: Как да изпратим старата и посрещнем новата година

За да направите новата година по-успешна, без да "вземате негативния багаж" от отиващата си 2020г., можете да направите няколко неща. З...

Страхувайки се от регулаторна намеса, Amazon мести европейската си централа в Кипър и помага на страната да пренапише данъчното си законодателство в полза на технологичния гигант.

Това осигурява сериозни финансови постъпления за силно задлъжнялата държава и принуждава ЕС да хармонизира данъчното законодателство сред своите страни членки.

2. Германия спасява Франция

Франция вече има едно от най-големите съотношения дълг към БВП в ЕС (140%), но след COVID-19 поредица от корпоративни фалити тласкат страната към ръба.

Масивни разпродажби на акциите на банките й принуждават Париж да помоли Германия да накара Европейската централна банка (ЕЦБ) да й предостави спасителни средства.

100 КЪСМЕТЧЕТА за 2021 година

2020 определено не беше лесна година в много отношения, но човек винаги трябва да мисли положително и да вярва, че най-доброто тепърва ...

3. Блокчейн технологията убива фалшивите новини

В условията на засилваща се дезинформация, установени новинарски компании и платформи за социални медии, местят новините в достоверна блокчейн мрежа.

4. Новата китайска дигитална валута води до тектонични промени в капиталовите потоци

Дигиталният юан отваря достъпа до китайските капиталови пазари и подобрява ефективността, което води до новоустановена стабилност. Юанът конкурира все повече щатския долар като резервна валута.

5. Технологичните иновации осигуряват изобилие от зелена енергия, но това убива сектора на вятърната енергия

Как да привлечем късмета и богатството през 2021 година

Всеки се надява новата година да му донесе здраве, щастие и, разбира се, финансово благополучие. Но знаете ли, че и вие самите може да ...

Усъвършенстван AI алгоритъм разрешава загадката на енергията от термоядрен синтез за търговски цели, като преустройва реактора SPARC на Масачузетския технологичен институт и слага началото на квантов скок напред в енергийните технологии.

В резултат на това всеки дом става енергийно независим, но пък секторът на вятърната енергия загива.

6. Универсалният базов доход води до отлив на жители от големите градове

След като технологичният напредък води до ръст в броя на съкращенията и засилване на неравенството, обществата осъзнават, че трябва да преминат към модела на универсалния базов доход.

Автоматизацията прави повечето офис площи в градовете ненужни, което срива цените на имотите и кара хората да напуснат градовете.

Колко дни ще почиваме през 2021 г.

Декември традиционно е месец за равносметки. Официалните почивни дни за празниците са пет, а след това - за Нова година ще почиваме още...

7. Гражданският технологичен фонд ще изплаща дивиденти на масите

Тъй като технологиите намаляват работните места в няколко сектора, се създава фонд, който ще плаща дивиденти в опит част от печалбите от увеличението на продуктивността да бъдат споделени.

8. Успешна ваксина срещу Covid-19 убива зомби компаниите

Икономическите поражения, които нанесе пандемията, принуди много компании да натрупат огромни количества дълг, за да оцелеят.

В условията на бум на икономиката след ваксината, тежестта на стимулите, изсипани на пазарите, води до прегряване на икономиката, от което пък следва скок на инфлацията. Нарастващите лихвени проценти пък водят до вълна от фалити.

Шокиращите прогнози за 2021 година

Банковия гигант Saxo Bank очаква колапс на някои компании през 2021 г. поради "прегряване” на икономиките, както и запустяване на...

9. Цените на среброто нарастват двойно заради търсенето в сектора на слънчевата енергия

Нарастващата инфлация през 2021 г. поражда голямо търсене на скъпоценни метали. Докато САЩ, Китай и ЕС преследват зелени сделки, нараства търсенето на сребро, използвано в промишлеността, което пък води до недостиг при предлагането.

10. Технологии от следващо поколение изстрелват напред тъй наречените гранични пазари

Напредъкът при доставянето на интернет чрез сателит ще увеличи значително интернет покритието на граничните и развиващите се пазари. Това ще доведе до революция в образованието и производителността на бизнеса, както и във финтек сектора.

източник: Profit.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com