10 здравословни навика, които да вмъкнете в сутрешната си рутина

7775
10 здравословни навика, които да вмъкнете в сутрешната си рутина
Снимка: iStock/Guliver

Какво можем да направим, за да се чувстваме по-добре сутрин? В тази статия споделяме с вас няколко здравословни и лесни навика, които да опитате, за да имате по-добър ден: 

1. Изпийте чаша вода веднага щом се събудите.

Пиенето на вода, веднага щом се събудите, рехидратира тялото ви след сън, стартира храносмилателната ви система и обикновено води до протичане на нещата. Добавете изстискване на пресен лимонов сок или ябълков оцет, ако наистина искате да увеличите ефекта.

Според здравния експерт Ингрид ДеХарт, редовният прием на ябълков оцет може да помогне за всичко - от холестерола до балансирането на кръвната захар. Тя предлага една супена лъжица непастьоризиран ябълков сайдер в чаша вода преди обяд и вечеря, в допълнение към сутрешната ви чаша.

2. Изчакайте да проверите телефона си, вместо да търсите веднага щом очите ви се отворят.

Четенето на всичките ви имейли и проверката на новините и всичките ви социални медии ще затрупат съзнанието ви сутрин. Ако наистина искате да сте здрави, изчакайте поне един час, преди да влезете в екрана, за да оптимизирате мозъка си. Това ще ви направи по-ясни и концентрирани и ще помогне за намаляване на стреса.

3. Бъдете благодарни.

Фокусирането върху благодарността поставя началото на позитивност през целия ден. Прекарайте 10 вдишвания, мислейки за всички добри неща в живота си, и ще бъде много по-трудно за негативните мисли да влязат и да поемат.

4. Движете тялото си или упражнявайте.

Независимо дали става въпрос за разтягане, танци или енергична тренировка, за да раздвижите тялото си рано сутринта, един от основните ключове за здравословния живот е движението - под каквато и форма да ви радва и работи за вашето тяло и способности. Ангажирането с редовна физическа активност може да помогне за облекчаване на депресията, да ви помогне да поддържате здравословно тегло, да намалите риска от хронични заболявания и много други. Правенето на първото нещо сутрин също ви помага да се почувствате като наистина постигнали нещо - създавайки здравословен, щастлив прецедент за деня си.

5. Изберете едно важно нещо, което да постигнете този ден.

Тим Ферис, автор на най-продаваната книга на Ню Йорк Таймс, „4-часовата работна седмица“, казва да вземете решение за най-важното нещо, което искате да постигнете през деня, и за предпочитане да сте сигурни, че първо ще се справите с него.

6. Яжте здравословна закуска.

Здравословната закуска ще стартира метаболизма ви и ще ви даде правилната енергия да доминирате в деня.

7. Изстържете езика си.

Да, добре сте прочели. Изстъргването на езика при събуждане помага да се отървете от сутрешния дъх и е в съответствие с процеса на подмладяване, от който тялото ви се нуждае, за да премине от сън към будност.

Според Теника Патерсън, дентален хигиенист, езикът ви може да съдържа бактерии, които са вредни за здравето на устната кухина. Гадост! Така че, освен четкане и почистване с конец, изстържете и този език.

8. Слушайте любимата си музика или аудиокнига.

Слушането на любимата ви музика или приповдигната, вдъхновяваща аудиокнига е друг чудесен начин да настроите деня си за успех. Регулирайте вида и темпото на песните или аудиокнигата си в зависимост от вида на деня, който искате да имате.

9. Ударете си свеж сутрешен душ

Нищо не е толкова свежо, колкото един душ рано сутрин. Започнете деня си заредени и освежени от силата на водата. 

10. Усмихвайте се в огледалото за 30 секунди.

Това упражнение вдъхновява позитивно психическо отношение и е отлично средство за повишаване на самочувствието. Гледайте как щастливият ви се отразява в огледалото с поглед на решителност, че ще преживеете деня си и ще постигнете всичките си цели. Ключът е в прекрасния химически тласък на мозъка ви, когато се усмихвате. Според някои експерти фалшифицирането на усмивка или усмивката на себе си в огледалото може да подмами мозъка ви да се почувства истински щастлив. А щастието е голяма част от усещането и здравето!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com