11 ефективни начина за хидратиране на кожата

1269
11 ефективни начина за хидратиране на кожата
Снимка: iStock/Guliver

Сухата кожа може да предизвика редица проблеми. Затова е важно да се грижите добре за нея, за да си ги спестите и да имате здрава и сияйна кожа. Ето и 11 ефективни начина за постигането на тази цел.

Авокадо за овлажняване и хидратация

То съдържа редица полезни вещества, като витамини и минерали като мастни киселини, каротеноиди, витамин С и витамин Е. Те ще предпазят кожата от свободните радикали. Витамин С спомага произвеждането на колаген и еластин, което прави кожата еластична и мека.

Разрежете авокадото и отстранете кората и намачкайте с вилица. Нанесете на лицето за 10 минути и изплакнете с топла вода. Процедурата се прави два пъти седмично.

Хидратирайте с мед

Това е един от най-добрите продукти за кожа, тъй като прониква в дълбочина и я овлажнява. Почиства порите и придава естествен блясък. Нанесете върху засегнатият участък, след това изчакайте 15-20 минути и изплакнете. Правете го два пъти седмично или ако имате по-суха кожа – няколко пъти.

Гел от алое вера

Съдържа много хранителни вещества, включително витамин А и Е, които са повече от чудесни за кожата. Има и растителни стероиди, които имат противовъзпалително действие. Ще помогне за облекчаването на сърбеж, който е характерен за сухата кожа.

Нанесете го, оставете за 10 минутки и след това изплакнете. Можете да повторите процедурата веднъж на всеки 2-3 дни.

10 златни правила за грижа за кожата на лицето

Масло от манго

Богато е антиоксиданти и масла, които хидратират. Не оставя и мазни следи, което не налага измиването му. Нанесете върху кожата и го използвайте поне 3-4 пъти седмично.

Овлажнявайте кожата с масла

Кокосово масло, зехтин, рициново масло, масло от жожоба, масло от макадамия, шипково масло или сусамово масло са едни от най-хубавите и подходящи за суха кожа.

Сухата кожа изисква дълбока хидратация, а изброените масла са богати на хранителни вещества. Нанесете 2-3 пъти седмично, като разтривате до пълно попиване.

Какаово масло

Естественото масло помага за дълбока хидратация, защото има наситени мастни киселини. Полифенолите в какаото притежават антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Помагат за намаляване на щетите от слънцето и има антиейдж свойства. Нанесете 2-3 пъти седмично.

Масло от шеа

То е отлично средство за хидратация, тъй като има много наситени мастни киселини. Съдържа свойства против възпаление и стареене. Нанесете малко количество от него върху лицето си преди лягане. Използвайте го всяка вечер.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

Кисело мляко

Подходящо е за всички типове кожа и може да се използва за активна терапия против стареене. Нанесете мало количество върху засегнатата зона, изчакайте да изсъхне и след това го изплакнете. Правете процедурата 2 пъти седмично.

Краставица

Тя съдържа 90% вода и това я прави чудесен начин да се погрижите за сухата си кожа. Обелете краставицата и разрежете наполовина по дължината. Отстранете семената и пасирайте краставица на пюре. Загрейте парафинов восък в микровълнова печка за 90 секунди, за да се разтопи. Добавете маслото и пюрето от краставици. Разбъркайте и след това нанесете върху лицето с масажиращи движения. Изплакнете с хладка вода и използвайте това всяка вечер.

Пчелен восък

Той помага за сухата кожа, но има и хидратиращи свойства. В купичка добавете няколко капки витамин С или А за кожата, добавете две чаени лъжички от пчелния восък и след като се разтопи – добавете 5-6 супени лъжици кокосово масло и оставете да се охлади. Нанесете върху кожата с масажиращи движения и след това изплакнете с вода. Процедурата се прави 3-4 пъти седмично.

Папая

Тя е богат източник на витамини и минерали, полезна е със своите хидратиращи свойства. Вземете папая, намачкайте я и добавете една лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си и след това изплакнете след 10 минути. Повторете процедурата 2-3 пъти седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com