12 поли от звуковата терапия - успокоение за тялото и ума

4082
12 поли от звуковата терапия - успокоение за тялото и ума
Снимка: iStock

Лечението със звук е практика, която използва вибрации под формата на гонгове, тибетски пеещи купи и камертони, за да отпуснете емоционалното и физическото тяло. Смята се, че лечението със звук може да помогне за облекчаване на тревожността и проблемите със съня. Звуколечението помага за понижаване на кръвното налягане, подобряване на кръвообращението и намаляване на високата честота на дишане.

Насочен ултразвук потиска пристъпите на епилепсия

Какви са видовете техники за лечение със звук?

1. Йогийско пеене и звукът на "Ом"

Пеенето е първата стъпка към медитацията и е средство за поддържане на здравето и благополучието. Пеенето стабилизира сърдечната честота, понижава кръвното налягане, подобрява кръвообращението, произвежда ендорфини и подпомага метаболизма.

Пеенето помага на ума да се фокусира и това облекчава нивата на стрес. Например повтарянето на сричката "ом" често се счита за основна мантра в йога; насърчава дълбоката умствена яснота и чувството за свързаност с по-висша сила.

2. Участие в класическата музика

Класическата музика увеличава скоростта на развитие на синаптичните връзки в съзнанието на човек. Подхранва креативността и се справя с високо кръвно налягане, тревожност и мускулно напрежение.

3. Тананикане – като редовна практика

Тананикането повдига настроението и избистря главата. Тананикането помага за поддържане на синусите чисти и здрави.

5. Приложение на „пеещите“ купи

Звуковата купа може да бъде метална или от кварцов кристал; пеещата купа „пее“, когато се завърти специален чук около самия ѝ ръб. Вибрациите и тоновете забавят дишането, мозъчните вълни и сърдечния ритъм, създавайки дълбоко усещане за спокойствие и цялостно балансиране.

Мизофония, синдром на селективна звукова чувствителност

Какви са ползите от лечението със звук?

Подобряване на организационните умения

Мозъкът е фокусиран и в него се случва „по-малко“, което прави възможно поемането на контрол върху ежедневните задачи на съвсем ново ниво. Курсът по звукова терапия помага за подобряване на организационните умения, които са от полза както за работата, така и за семейния живот.

Много от заболяванията в съвременната епоха са свързани със стреса, облекчаването на тези заболявания се облекчава чрез звукова терапия. Проблеми като високо кръвно налягане, болки в стомаха, депресия и болки в ставите са свързани със стрес и тревожност. Лечебна среда се създава от звуците, където тялото и умът се лекуват колективно.

Подобрява здравето

Ползите включват по-добър сън, намаляване на хроничната болка и кръвно налягане, по-ниски нива на холестерола и намален риск от сърдечни заболявания.

Подкрепя умственото, емоционалното и духовното благополучие

Звуковото лечение работи върху изцеление на умствените и емоционалните нива. Звуковото лечение намалява стреса, тревожността и депресията. Балансирането и изчистването на ума води до подновено чувство за цел, благополучие, спокойствие и щастие.

Действа релаксиращо

Дълбоката релаксация е най-универсалната полза от звуковата терапия. Звуците наистина проникват в нашия организъм, връщайки го към хармония. С натоварените графици можем да използваме удовлетворяващите вибрации, тъй като релаксацията винаги си заслужава.

Изчиства енергийни блокажи

Сесията на звуковата терапия прави звуковите вибрации отворени, ясни, балансира чакрите и освобождава натрупаната енергия. Може да се смята за еквивалент на енергичен масаж на дълбоки тъкани, който оставя след себе си усещането за успех и победа. Споменават се и физически усещания като изтръпване в ръцете или усещане за горещо или студено.

Дава повече фокус

Звуковата терапия може да помогне да си върнете фокуса в живота. Това се разбира чрез понижаване на нивата на честотата на мозъчните вълни, което подпомага фокусирането. Това със сигурност може да помогне при справянето с ежедневните дейности; звуковата терапия може дори да се използва за постигане на по-добро атлетично представяне, например.

Повече от енергия

Чувствайте се свързани със сигнали, които мозъкът изпраща в цялото тяло. Тялото под стрес се чувства уморено, а един от основните органи, които влияят на нивата на стрес, са ушите. Звуковата терапия захранва мозъка със стимулиращи звуци, които мотивират мозъка да освободи всякаква латентна енергия.

По-малко главоболие

Звуковата терапия се използва за облекчаване на хронично главоболие и мигрена.

Повишава увереността

Създаването на нови положителни модели в мозъка със звуковата терапия може да даде голям тласък на увереността. Поемането на отговорност за нови предизвикателства е възможно и се вижда увереността да направите необходимите промени в живота.

Подобрява отношенията с другите

Твърде многото стрес е основна причина за сривовете във взаимоотношенията, в семейството, на работното място и навсякъде другаде, където взаимодействаме с другите. Нивата на стрес започват да намаляват и се наблюдава фокусиране върху укрепването на взаимоотношенията.

Помага да мислим по-ясно

Използването на специфични честоти възстановява баланса на мозъчната функция, звуковата терапия помага да се мисли по-ясно и от своя страна избягва изкушението да се разчита на саморазрушителни и пристрастяващи навици. Здравият ум насърчава здраво тяло и прекъсването на цикъла на негативното мислене и навици кара човек да се наслаждава на много по-спокоен и фокусиран живот.

Как протича сесията по звукова терапия?

При алтернативните лечебни методи опитът на всеки често е различен и във всяка сесия се появяват нови неща.

Всъщност някои дори стигат до „транс“, което е психическо състояние, в което не сме съвсем будни и не съвсем заспали. Вероятно се усеща като плуване в пространството. Междувременно някои наистина излизат от мечтаната звукова баня, чувствайки се блажени. Така че всяко преживяване е уникално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии
Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Астрологията предлага уникална леща, през която разглеждаме личността си, хвърляйки светлина върху нашите силни страни и, което е интригуващо,...