15 запомнящи се цитата на великия Антъни Хопкинс

185197
15 запомнящи се цитата на великия Антъни Хопкинс

Антъни Хопкинс е едно от най-добре познатите имена в киното, което ще се помни дълго. 76-годишният актьор е известен по целия свят и едва ли има човек, който не е чувал за него или не го е гледал в някоя от брилянтните му роли. Ето и някои от неговите най-запомнящи се цитати:


1. „Бях мързелив в училище. Истинска издънка. Идиот. Бях асоциален и не се вълнувах от останалите деца. Наистина лош ученик. Нямах никакъв мозък. Не знаех какво правя там. Затова станах актьор.”

2. „Веднъж попитах един йезуитски свещеник коя е най-добрата кратка молитва, която той знае, и той каза „Майната му”. В смисъл „Майната му, всичко е в Божиите ръце”.

3. „Уелският народ има талант да играе, какъвто не се намира у англичаните. На англичаните им липсва сърце.”

4. „Да върви по дяволите този глупав шоубизнес, този абсурден шоубизнес, тази пълна загуба на време. Обръщам се назад и виждам само пустош. Всичките тези години, прекарани в изкуствена среда. Всичко беше фалшиво.” – декември 1998 г.

5. „Америка беше много щедра към мен, великодушна всъщност. Помислих си, че ще е добре да й дам нещо в замяна. Беше решение на сърцето.” – за американското му гражданство от  2000 г.

6. „Наистина бях в нещо като продължително "киселинно" пътуване. Видях разни неща и имах квазирелигиозни преживявания. По едно време си мислех, че съм Йоан Кръстител и че говоря на морето в Малибу и то ми отговаря. Бях странен” – за времето, когато бил алкохолик и прекарвал дните си в пиене на мексиканска текила.

7. „Мисля, че би бил много интересна личност, с която да обядваш, стига ти да не си обядът” – за най-известния му филмов образ д-р Ханибал Лектър.

8. „Мога да играя чудовища добре. Разбирам чудовищата. Разбирам лудите.”

9. „Един от хората, с които имах огромната привилегия да се запозная преди години, бе Лорънс Оливие. Той беше като лазер – това беше силата му. Единственият актьор, който съм срещал след него със същото качество да притежава целеустременост с лазерна точност, е Ръсел Кроу. В първия ден, когато започнах да работя с него, си помислих „Този човек го има”.  Най-добрият начин да се опише Ръсел е акула, която нервно обикаля наоколо. Той е свадлив. Спори с режисьора през цялото време. Не го познавам толкова добре, но наистина го харесвам, защото има топки, има кураж, мачо е и т.н. Минава през периода си на лошо момче, но като цяло е приятен човек."

10. „Да си пушач е като да бъдеш в капана на сложен лабиринт. Все едно планът за лабиринта е на Алън Кар. Мигновено бях освободен от моята зависимост.”

11. „Актьорството още ми е приятно, но за мен няма повече предизвикателства в него. Не, никакви. Много по-заинтересован съм от рисуването и композирането на музика. Станах такъв, какъвто винаги съм искал да бъда – професионален актьор. Самостоятелен съм, върша си работата. Работя упорито, но не инвестирам в нея живота си. Докато ми плащат навреме и имам добър сценарий с добър режисьор, се забавлявам. Това е всичко."

12. „Той ме впечатли. Попита ме дали искам да го придружа на посещение в Бразилия, и аз отидох. Бях се срещал с президента по-рано във Вашингтон, стори ми се много приятен човек. Бяхме на една вечеря, после в кабриолета му той дръпна една страхотна реч и попита „Искаш ли да дойдеш с мен в Бразилия следващата седмица?”. Естествено, отговорих „да”. Доста е изтощително да бъдеш с него, защото винаги иска да играе карти или голф” – за бившия президент на САЩ Бил Клинтън.

13. „Герои като Богарт (Хъмфри Богарт). Те заслужават висока резолюция.”

14. „Мисля, че първият британски актьор, наистина работил добре в киното, е бил Албърт Фини. Той е бил Марлон Брандо от малката уличка. Внесъл е огромна духовитост и сила на екрана. Най-добрият актьор, който сме имали."

15. "Филмовата индустрия е пълна с луди хора, които си мислят, че са Господ."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com