17 безплатни мотивиращи мелодии за аларма

10292
17 безплатни мотивиращи мелодии за аларма
Снимка: iStock

Ранно пиле, рано пее. Рано за лягане, рано за ставане. Чували сме тези идиоми и много други, които ни говорят за важността на ранното събуждане. Повече време за закуска, работа по страничен проект или просто да не бъдем прибързани по пътя за работа са фантастични причини, поради които искаме да станем рано от леглото. „Дори го преживяхме няколко пъти и се почувствахме страхотно!“, „Трябва да започна да ставам толкова рано всеки ден“, мислим си ние, но не го правим.

Как да се борим с мързела? Ето 10 ефективни начина.

В колежа предполагах, че ранното ставането е доста трудно, защото си лягах късно - пише Андрю Снейвли, основател и редактор на портала Primer. - Доста очевидна и често срещана причина. Но дори да съм извън училище и да съм в работния свят в продължение на няколко години, където графикът е много по-последователен и организиран, все още намирам ставането от леглото за невероятно трудно. Винаги съм намирал това за толкова голямо предизвикателство, че по същество съм две личности. Един, който е мотивиран и знае, че трябва да се събуди рано и настройва ранната аларма за следващата сутрин, и другият, който може да създаде извинение да не се събуди, когато звънне алармата, и да поспи повече.

Как са се будели хората преди будилникът да бъде изобретен

Чудех се защо мелодиите от будилника са толкова дразнещи. Разбира се, когато за първи път бяха изобретени, те бяха просто камбани, тогава цифровите будилници трябваше да използват това, което беше налично с технологията. Но днес? Защо трябва да са толкова дразнещи? От друга страна, опитвах се да се събуждам от тиха музика или класическа музика, но се оказа нож с две остриета. Първо, беше толкова спокойно, че в крайна сметка можех да спя и докато слушам мелодията. И второ, накрая намразих всички тези песни.

Трудно ви е да се събудите сутринта? Тези 5 съвета ще решат проблема

Имах една теория преди няколко месеца: Ами ако причината да натисна бутона за отлагане толкова много пъти е, че звукът на алармата, който използвам, е толкова отблъскващ, че ще направя всичко, за да го изключа възможно най-бързо? И какво ще стане, ако мотивираното ми аз вечер можеше да насърчи моето мрачно сутрешно аз да си спомня защо изобщо исках да ставам рано?

Събуждането сутрин с аларма е вредно за здравето

Затова създадох някои мотивационни мелодии, които не бяха дразнещо бръмчене или музика, а подбрани мелодии, които ще ми напомнят защо исках да стана. И накрая наистина работи. Така, създадох още няколко и ги накарах да бъдат записани от двама талантливи гласови актьори и ги предложих тук за безплатно споделяне. Всеки от тях включва малко тишина в края, така че да се чуеведнъж силно, да прави пауза за няколко мига и след това отново да се чуе по-силно. Надявам се да помогнат! 

Мотивиращите аларми можете да чуете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com