Трудно ви е да се събудите сутринта? Тези 5 съвета ще решат проблема

3707
Трудно ви е да се събудите сутринта? Тези 5 съвета ще решат проблема
Снимка: iStock

Събуждането сутрин за мнозина прилича на китайско мъчение. Ситуацията се влошава особено през студения сезон. Навън е облачно, в дома е тъмно и ставането от леглото е много трудно. Ако искате това да се промени и да получите истинско удоволствие от събуждането сутрин, вземете под внимание тези 5 съвета.

1.       Ежедневен режим

Събуждането сутрин с аларма е вредно за здравето

Не минава седмица, без да се появи някоя статия в Интернет, обещаваща кариера и личностно израстване, само ако ставате рано сутринта. И...

Първо, трябва ясно да установите ежедневен режим. Лягайте по едно и също време. Не забравяйте да се опитате да се будите по едно и също време, дори когато сте си легнали по-късно предната вечер. Тялото трябва да свикне да спи достатъчно време и да се събужда навреме. Възрастен се нуждае от 6-10 часа сън.

2.       Повече светлина

Общото състояние може значително да се влоши или подобри от голямо количество дневна светлина. Спете с плътно затворени завеси. Що се отнася до есента и зимата, когато няма достатъчно светлина, светещият будилник може да стане ваш помощник - това оригинално устройство ще светва постепенно, симулирайки настъпването на зората.

3.       Не отлагайте алармата

Събудете се както обикновено. Дори в онези дни, когато няма нужда да бързате никъде сутрин, не натискайте бутона на будилника. Не си давайте постоянно пет минути гратисен период. В резултат на това, след като се събудите, ще се почувствате слаби и дори раздразнени. Просто поставете будилника далеч от леглото, така че определено ще трябва да станете и да го изключите.

Как са се будели хората преди будилникът да бъде изобретен

Днес имаме всякакъв вид аларми, които да ни будят – приложения на телефона, електронни будилници, аларми с решаване на пъзели и о...

4.       Повече движение

За да прогоните бързо сънливостта и да влезете във форма, правете леки упражнения, можете да изберете няколко йога упражнения, основното е, всяко движение да ви кара да се събудите по-бързо. Не трябва да бягате в кухнята след събуждане за чаша силно кафе. В 8 сутринта започва активният процес на кортизол и именно този хормон е отговорен за повишаване нивото на стрес и тревожност. Заменете кафето си с чаша топла вода и си вземете душ. Трябва да се насладите на любимата си напитка в 10-11 сутринта.

5.       Трябва да имате основателна причина

По-добре е да започнете сутринта с позитив и да мислите за това положително от вечерта. Трябва да искате да се събудите и да започнете активно този ден, да направите планираните неща. Мислете, че ще правите това, което обичате, ще отидете на разходка – това трябва да ви мотивира да станете от леглото.

Сутринта може и трябва да бъде приятна. Началото на всеки ден до голяма степен зависи само от вас и вашия поглед върху случващото се. Усмихвайте се, зареждайте се и бъдете щастливи.

Ако спите по 6 часа, все едно не сте спали

Ако редовно спите само по шест часа на денонощие, то вашата продуктивност в резултат може да спадне по същия начин, както ако не сте сп...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com