3 лесни трика за избелване на зъбите без химикали

10390
3 лесни трика за избелване на зъбите без химикали
Снимка: iStock/Guliver

Здравите и бели зъби не само правят усмивката ни по-привлекателна, но и са показател за доброто ни здраве. Въпреки че много хора използват комерсиални продукти за избелване на зъбите, те често съдържат агресивни химикали, които могат да навредят на емайла на зъбите.

За щастие, има няколко естествени метода, които могат да ви помогнат да постигнете бялата усмивка, която искате, без да рискувате вашето здраве. Един от най-важните начини да поддържате здравето и белотата на зъбите си е чрез редовно миене на зъби.

Още: Кои храни са задължителни за здрави зъби

Да разгледаме някои от най-ефективните естествени методи за избелване на зъбите без използване на вредни химикали.

Редовно миене на зъби

Нека започнем с най-важното – редовното четкане на зъбите. Ако не сте четкали зъбите си редовно, започнете да го правите веднага. Ако вече миете зъби всеки ден и те все пак изглеждат жълтеникави, опитайте да ги миете по-често, особено след ядене или пиене, което може да доведе до жълти зъби.

Важно е обаче да не миете веднага след консумиране на кисели храни или напитки, защото това може да доведе до ерозия.

За допълнителен блясък на усмивката, опитайте се да използвате паста за избелване на зъбите. Тези видове пасти използват леки абразиви, които помагат за отстраняване на трудни петна от повърхността на зъбите. Въпреки това, ако имате някакви проблеми с използването на такава паста, е добра идея да се консултирате със своя зъболекар.

Изтриване с масло

Изтриването с масло е традиционен метод за избелване на зъби, използван от индийците. Тази техника също е предназначена да подобри общата ви устна хигиена и здраве.

За да изтриете зъбите си с масло, трябва да смачкате маслото в устата си. Може да се използва всякакво масло, но най-често се използват слънчогледово и сусамово масло. Кокосовото масло също е популярен избор, тъй като има приятен вкус и има други ползи за здравето.

Изтриването с масло е полезно, защото помага за отстраняване на множество видове бактерии от устата. Тези бактерии предизвикват плака и правят зъбите ви жълтеникави.

Няма научни доказателства, подкрепящи факта, че изтриването с масло е полезно за избелване на зъбите, но хората, които са използвали тази техника, са доволни от резултатите. Плюс, няма вреда да опитате, нали?

За да извършите изтриване с кокосово масло, вземете една супена лъжица от него и го смачкайте в устата си. Продължете този процес 15 до 20 минути.

Изтриване с корички от банан, портокал или лимон

Както изтриването с масло, този метод също няма научни изследвания, които го подкрепят. Въпреки това, хората, които са го опитали, са доволни от резултатите. Плюс, той не включва вредни химикали, така че защо не?

За да извършите този "трик", вземете коричка от банан, портокал или лимон и нежно я трийте върху зъбите си. Продължете да я триете за около 2 минути, след което добре изплакнете устата си и изчистете зъбите си.

Коричките на тези плодове съдържат лимонена киселина, която теоретично помага за избелване на зъбите. Ако имате проблеми с чувствителността, вероятно емайлът на зъбите ви е слаб или е износен. В този случай не се препоръчва да използвате този метод. Ако вече сте опитали и имате проблеми със зъбите си, посещението на зъболекар трябва да бъде вашата незабавна реакция.

Още: Природен еликсир: 5 причини да пиете често зелен чай

Диета, богата на плодове и зеленчуци

Хрупкавите плодове и зеленчуци са известни с това, че отстраняват плаката от зъбите ви. Разбира се, те не са заместител на миенето на зъби, но всеки метод е отличен метод, ако дава резултати както се очаква. Плюс, плодовете и зеленчуците са известни с това, че са много полезни за вашето общо здраве, което е плюс за вас.

Два от плодовете, които се твърди, че избелват зъбите ви, са ананасът и ягодите. Ензимът, наречен "бромелаин", намерен в ананаса, ефективно премахва петна и е полезен за общото избелване на зъбите. Ягодите, от друга страна, съдържат ябълчена киселина, която е известна с това, че премахва петна от зъбите и ги прави по-бели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 2 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 2 май 2024

Таро хороскоп за 2 май 2024

Често сънувате едно и също нещо или имате кошмари? Експерти споделят ценни съвети за сънищата

Боядисване на яйца 2024 г.: Легенди, вярвания, техники и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com