3 начина да отървете вашия домашен любимец от бълхи

2889
3 начина да отървете вашия домашен любимец от бълхи
Снимка: pixabay.com

Домашният любимец, а именно котка или куче, носи на своите стопани не само радост, но и много проблеми. Сред най-досадните са бълхите. Как да отървете домашния си любимец от тези кръвосмучещи насекоми?

Експерти споменаха за най-ефективните начини за премахване на бълхи от козината на домашните котки и кучета.

Как животните "хващат" бълхи?

Преди да преминете към опитите да отървете вашия домашен любимец от паразити, е необходимо да кажете как животните ги хващат.

Първо, по време на контакт с други животни. Комуникацията между котки и кучета по правило се осъществява на улицата по време на разходка. В същото време кучетата са изложени на риск.

Опасностите в двора ви за вашите домашни любимци

За разлика от домашните котки, които не смеят да излизат на улицата, кучетата са по-общителни същества. По време на една разходка те могат да се свържат с поне 1-3 представители на вида си.

Стопанинът лесно може да защити домашния любимец от подобни контакти. Трябва по-малко да пускате любимеца си на разходки без каишка.

Друг начин за проникване на бълхите е от съседите. Това може да стане само, ако съседите изведнъж станат развъдник на дървеници или хлебарки и започнат да се броаят с тях. Едновременно с паразитите, срещу които всъщност се организира борбата, всички други насекоми, включително бълхите, също ще избягат от съседния апартамент. Кръвосмучещите същества могат да попаднат върху козината на животно и от човек. Често се случва така да се пренесат неволно бълхи.

Мазетата и верандите също служат като местообитания за бълхи.

Животно, заразено с бълхи, лесно може да бъде разпознато по странното му поведение. Горкият любимец има постоянен сърбеж, който от време на време го кара да се чеше и да хваща паразити в собственото си тяло със зъбите си.

Ако имате домашен любимец, махнете тези растения от къщи

Как да помогнем на домашния любимец?

Първият начин е да купите козметика, предназначена за премхване на паразити. Такива са шампоани, балсами, спрейове. Трябва да се има предвид, че ефективността на домашните средства е доста ниска, така че е по-добре да използвате лицензирани продукти от аптеката от самото начало.

Вторият начин е да купите капки, които трябва да се слагат върху кожата в областта на холката. Бъдете сигурни, че медикаментът ще влезе директно в кръвта през кожата и съответно ще се разнесе в цялото тяло. И това е, което ни трябва. Ухапвайки кожата и пиейки тази кръв, бълхата получава част от отровата и умира. Ларвите, между другото, също умират.

Третият начин е поставянето на специален нашийник против бълхи. Вярно е, че това "лекарство" е по-подходящо за кучета, отколкото за котки. Въпреки че, честно казано, то никога не е показвало голяма ефективност. Малко вероятно е то да успее да отърве бедното животно от бълхи, но е напълно възможно да се изключи повторното му заразяване.

По принцип, днес са разработени огромен брой химикали, които ви дават възможност да премахнете всички паразити, известни на човека. Следователно унищожаването на мухи, хлебарки, дървеници и бълхи, благодарение на тяхната употреба, протича доста бързо и ефективно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com