3 сигурни метода, с които целулита остава в историята

2543
3 сигурни метода, с които целулита остава в историята
Снимка: iStock/Guliver

Всеки казва, че целулитът не може да се премахне, но това не е напълно вярно особено ако той е в ранен етап на развитие. Можем в домашни условия да го “уловим” и лесно да го прогоним от бедрата ни например, където най-често се появява. Вижте какво ще ви е необходимо и какви навици в грижата за кожата да изградите, за да се справите сами с целулита.

Открийте виновника

Преди да предприемете каквито и да било мерки срещу целулита, вие трябва да откриете неговия причинител. Това може да са фактори като задържане на вода, нездравословно хранене, проблеми с кръвообращението и т.н. По този начин - борбата с първоизточника - вие подпомагате тялото само да се активира в борбата срещу целулита.

Как да се отървем от целулита за 4 седмици?

С какво да се храним и какво да избягваме?

Правилното и балансирано хранене е от съществено значение за появата или премахването на целулита. Именно от храната, която приемаме ежедневно, целулитът черпи “сили” да прогресира. Той се състои основно от шлаки и токсични вещества, натрупани в мастните клетки в най-чувствителните срещу целулит зони - такива са например бедрата, ръцете, дупето и т.н. 

Храните, които трябва със сигурност да ограничите максимално, ако искате хубаво и здраво тяло без портокалова кожа, са газираните напитки, соковете в кутия, месни полуфабрикати, сланина и тлъсто месо, бяло брашно, макарони и др. Също така се опитайте да приготвяте храната си по по-здравословен начин - например на пара вместо пържена. Забравете за големите количества сол, които добавяте към ястията си. Стойте далеч и от твърде люта храна, пакетирани сладки изделия, шоколад и т.н.

5 симптома за появата на целулит

За да подпомогнете тялото си да се справи по-бързо с целулита, добавете в менюто си храни, които активират чревния тракт, и които са богати на полезни мазнини, белтъчини и въглехидрати. Сред тях са много плодове и зеленчуци, риба, орехи и крехко месо. От напитките избирайте главно изворна вода и пресни сокове.

Физическа активност

Разбира се, тялото няма как да се поддържа в желаната форма, без да полагате определени усилия за целта. Заседналия начин на живот също е основателна причина за появата на целулит. Няколко минути тренировка или ходене на ден ще подобрят не само външния ви вид, но и цялостното ви здравословно състояние. Докато тренирате и след това, в организма ви се задейства кръвообращението и обмена на вещества, а това са процеси, определяни като едни от най-големите врагове на целулита. Така съвсем скоро ще започнете да виждате резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 мощни положителни утвърждения на Луиз Хей, с които да промените живота си

Чувствате ли живота си блокиран? 4 знака от Съдбата, че сте на грешен път

Психология на речевата атака: как да се научим да поставяме арогантните хора на мястото им

Ето как да се освободите от лоша карма

Топ 3 на най-красивите скални манастири в България

Ефективното естествено средство за отблъскване на мравките

4 логически задачи, които малко хора могат да разрешат. Можете ли вие?

Интимни отношения на жена с много по-млад мъж: плюсове и минуси

Отглежда се над 3500 години и е най-скъпата подправка в света

Никога НЕ трябва да използвате тази част от самолетната седалка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com