Как да се отървем от целулита за 4 седмици?

7011
Как да се отървем от целулита за 4 седмици?
Снимка: iStock/Guliver

Остава само месец до дългоочакваната отпуска на брега на морето и трескаво обикаляте магазините, за да се насладите на новите модели бански костюми? Познато ни е. Както и разочарованието, когато великолепният модел, който стои като изваян на манекена, отчаяно се опитва да прикрие килограмите ни, а безмилостното огледало в ярко осветената пробна ясно сочи, че портокаловата кожа се е настанила на бедрата ни. Началото на лятото е най-честият момент, в който въпросът как да се отървем от целулита за 4 седмици превзема дневния ни ред. Всяка година се упрекваме в пробната, че не сме тренирали през зимата и сме оставили бучките да „украсят“ кожата ни. Не се притеснявайте, не сте единствената и решение има. Ако търсите отговор на въпроса как да се отървем от целулита за 4 седмици – на правилното място сте.

Как да се отървем от целулита за 4 седмици – 4 ефективни метода, които работят

1.  Драстична промяна в начина на живот и хранене

Разбрахме, че зимата сте хапвали от всичко по много. Месец преди морето обаче се откажете от тесто, сладки храни, захар, полуфабрикати и сол. Твърдият алкохол заменете с чаша бяло вино, а газираните напитки – с вода. Ограничаването на консумацията на въглехидрати ще ви помогне да се освободите от излишните течности в организма, които правят целулита по-видим. Същото важи и за солта. Алкохолът събужда апетита и ви кара да забравяте целите си, а и съдържа много празни калории. Хапвайте поне за 30 дни пресни плодове и зеленчуци, както и продукти, богати на белтъчини, и ще се изненадате, че въпросът как да се отървем от целулита за 4 седмици далеч не е хипербола.

Как се образува целулитът и как да го преборим

2.  Хитри трикове

Насладете се на слънцето и съберете малко слънчево щастие върху кожата си. Ако нямате време за слънчеви бани, доверете се на изкуствения тен. Този от солариум може да бъде опасен за здравето на кожата и да доведе до рак, както и до преждевременно остаряване, ако се прекалява с него, но изкуственият тен от тубичката – автобронзантите – са безвредни и даряват за часове кожата ви с целунат от слънцето тен. Каква е тайната на тъмната кожа? Тенът прикрива недостатъците ви – от петна и неравен цвят през малки белези до целулит. Той е по-малко видим върху загорялата кожа. Така автобронзанът се превръща в отговор на въпроса как да се отървем от целулита за 4 седмици. Всъщност слънцето в тубичка се справя с него оптически за 4 часа – толкова е нужно да изчакате обикновено, след като нанесете продукта, преди да блеснете с тен.

10 хитрости за заличаване на стрии

3.   Масажи и продукти за целулит

Не, те не са магическо средство, но съчетани с хранителен режим, двигателна активност и разумен начин на живот, могат значително да подобрят вида на кожата ви и да заличат част от портокаловия ѝ вид. Масажът подпомага кръвообращението и заглажда кожата, а продуктите против целулит, с които го правите, съдържат активни съставки с различно действие – разграждане на мастните депа, освобождаване на излишните течности, стягане, подмладяване. Изберете продукт, който отговаря на нуждите ви, и масажирайте с кръгови движения поне 2 пъти на ден по 5 минути на засегната зона. Самият продукт и активните му съставки веднага ще подобрят текстурата на кожата, а ако прилагате масажи в продължение на месец ефектът ще е видим.

5 симптома за появата на целулит

4.  Процедури в салона

Това е метод, който е високоефективен и може да ви помогне да намалите размерите и обиколките и да изгладите портокаловата кожа. Може да изпробвате следните процедури – антицелулитни процедури чрез известна неинванзивна машина за стягане и отслабване, хибербарна камера, LPG масаж, терапии с водорасли и кофеин, лазерни процедури и много други, даващи ясен и бърз отговор на проблема как да се отървем от целулита за 4 седмици. Недостатък на тези процедури е високата им цена. И все пак хапването зимата струва скъпо.

Хубаво лято!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com