3 съвета как да задържим грима непокътнат по време на парти

1715
3 съвета как да задържим грима непокътнат по време на парти
Снимка: iStock

Когато е налице някакъв специален повод, със сигурност ни се иска гримът ни да бъде перфектен. Би било чудесно да се задържи непокътнат възможно най-дълго време. Отлично е да е блестящ и свеж, дори и след като вече го носите няколко часа. За да постигнем тези резултати, добре би било да имаме предвид някои съвети на специалистите. Запознайте се с някои ценни препоръки как точно да се грижите за грима си.

Грим артистът Хана Мартин е била гримьорка на сватбата на принцеса Юджини. Ето няколко съвета от нея за това как гримът ни да успее да издържи цяла нощ.

Как да почистим грима в домашни условия

Извършването на добро почистване на лицето гарантира вашата естествена красота, премахвайки примесите и оставяйки кожата по-здрава. Ког...

Използвайте подходящи продукти, за да подготвите лицето си

Според Хана Мартин е изключително важен процесът по подготвяне на лицето с подходящата грижа за кожата. Трябва да се използва подходяща основа за грим в зависимост от типа кожа и пудра. Това са изключително важни стъпки. Може да ви звучи много просто, само че според нея това представлява начин да се уверите, че вашият грим няма да се разпадне след един-два часа. Не трябва да прекалявате с продуктите за основа. Всъщност Мартин съветва тези продукти да са съвсем малко. По този начин основата ви ще изглежда суха.

Топгримьорката съветва също така да се ползва маска за лице още преди да преминете към нанасяне на грима, за да бъде с приятен блясък кожата.

Обърнете внимание на фондьотена, който използвате

5 сутрешни правила за перфектна визия

От сутринта зависи от как ще мине целият ви ден. Ако искате да се насладите на външния си вид и да заредите енергията си за целия ден, ...

За да бъдете сигурни в избора си, най-добре е да се консултирате със специалист относно подходящия избор на фондьотен. Може да се консултирате и с гримьор. Хана Мартин дава своите препоръки за специални поводи да използвате формули, които да бъдат с дълготраен ефект. След като ги нанесете, завършете с четка и с хайлайтър.

Използвайте смело пудра

Когато се гримирате, не бива да се страхувате да ползвате пудра. Това препоръчва Мартин. Тя смята, че, ако пропуснете тази стъпка, тогава основата ще стои незавършена. Тогава, след като кожата започне да отделя своите естествени масла, те ще размекнат, а след това ще разтопят основата, като ще предизвикат неприятен мазен блясък и лъщене. Гримьорката също казва, че, когато нанасяте тънък воал от пудра, най-вече в Т-зоната, покрай носа, веждите и брадичката, може да се предпазите от този ефект. Този съвет най-вече ще е полезен за дамите с мазна и смесена кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com