3-те най-големите мистерии, за които никога не сте чували

16101
3-те най-големите мистерии, за които никога не сте чували
Снимка: iStock/Guliver

В световната история има множество теории на конспирациите, които лесно са опровергавани, но има и случки, които наистина остават неразгадани мистерии до ден днешен. Те са истории, които имат потенциала да привличат туристи, като за тях са правени и редица документални, а по някога и игрални филми. Направихме обстойно проучване, за да ви представим трите най-големи световни мистерии, които все още нямат логично обяснение и не е намерена основателна причина те да се случили. Догадките са множество, но учените не могат да застанат зад една теория, която да обясни налудничавите събития. Вижте кои са те: 

Стъпките на дявола

Тайнственият Бермудски триъгълник – мит или реалност?

Бермудският триъгълник е едно от най-мистериозните места на Земята. В продължение на десетилетия този район в океана разпалва въображен...

През 1885-та година, в едно снежно утро, всички живущи в Девън, Великобритания се събудили, за да открият една мистерия, която не е разгадана и до днес - в снега намерили отпечатъци от стъпки, които продължавали над 40 мили. Те изглеждали сякаш са оставени от магаре. Тази теория отпаднала, защото стъпките не били само по земята, но и най-налудничави места - по стени, покриви, канавки. Всички те били в една права линия, което направило нещата още по-объркващи, защото никое животно не върви по този начин. И до ден днешен няма обяснение, но слуховете гласят, че самият дявол се е разходил из това малко градче. 

ДЪЛГОЛЕТНИЦИТЕ ОТ ХУНЗА - ИСТИНСКА МИСТЕРИЯ ОТ ХИМАЛАИТЕ

Спящата болест 

Във време на Covid-19 масовите болести не ни се струват като нещо необичайно. След Първата Световна война странна болест ударила масово населението. Тя се наричала Encephalitis lethargicа, но била по-известна просто като спящата болест. Хората, които застигала ставали като живи статуи. Над милион души са загинали в онова време, а други милиони страдали от нея. Би било ужасно да си представим да сме в пълно съзнание, а да не можем да се движим въобще и да издадем и звук. Това остава една от най-големите медицински мистерии до ден днешен. 

Мистерията на британските гробища в Пловдив (СНИМКИ)

В централния гробищен парк на Пловдив има един обособен парцел на метър по-ниско ниво от останалите, ограден с каменен зид и перфектно ...

Танцуващата чума

По-горе говорим за спяща болест, а представете си да не можете да спрете да танцувате? Това се е случило през 1518-година в Страстбург, днешна Франция. Остава си и една от най-странните масови заболявания в историята - масово танцуване, което дори е оприличавано на чума. Хората не можели да спрат да танцуват. Всичко започнало с една жена и се превърнало в истерия, която обхванала целия град. Необяснимо защо много от хората не можели да спрат да танцуват, а някои дори умирали от изтощение. И до днес никой не знае какво е станало. Някои хора говорят за консумиране на токсин, а други - за масова истерия. 

Мислите ли, че знаете по-интересни мистерии? Споделете ги с нас в коментарите. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com