4 грешки, които допускаме при спор с половинката

12233
4 грешки, които допускаме при спор с половинката
Снимка: iStock/Guliver

След множество проучвания на психолози, те откриха, че докато спорим с половинката си, показваме дали тази връзка има бъдеще. В една връзка няма как да няма проблеми или пък неразбирателство понякога, но начинът, по който реагираме на това, показва много. Определено допускаме доста грешки в тона и в начина, по който се държим докато се караме с половинките си. Психолози откриха 4 неща, които двойките правят при скандал. Според тях тези неща водят до раздяла в голяма част от случаите.

Ето ги и тях:

Разликите в мисленето на мъжете и жените, които усложняват живота

Мъжете и жените са "две различни планети", което често води до конфликти. Това каза Виктория Богданова по повод Международния ден на мъ...

1. Критиката – ако критикувате половинката докато се карате, определено допускате голяма грешка. Градивната критика често е полезна и не е проблем, но съчетана с викове, тя става доста нападателна. По този начин му заявявате, че в него има нещо непоносимо и това го кара да се чувства зле. В такъв случай и той започва да отвръща по-грубо на думите ви и скандала става доста по-мащабен. Вместо това се опитайте възможно най-ясно да опишете как се чувствате. Поискайте от него това, от което се нуждаете, по възможно най-милия и любезен начин. Замислете се колко по-добре ще се чувствате, ако избегнете скандала или поне той не е придружен от обиди и критики. Започвайки да критикувате половинката си, гарантирате и той да започне да го прави, а това не винаги завършва добре.

2. Презрение – ако се държите арогантно, докато спорите с половинката си и постоянно подхвърляте злобни подигравки, то определено тази връзка няма бъдеще. Това показва, че вие не държите достатъчно на този човек и че връзката ви е изпълнена с презрение един към друг. Също така можете да бъдете сигурни, че по този начин го обиждате изключително много и го карате да се чувства много зле. Не се фокусирайте само върху отрицателните черти на половинката си, наблегнете върху положителните. Също така не приемайте обидите за нещо нормално, само защото сте се скарали поради някаква причина. Помислете какво харесвате в половинката си и мислете само за това, всичко ще е много по-лесно.

3. Оправдавате се – ако въпреки че сте виновна, продължавате да обяснявате и да отхвърляте вината си, то правите голяма грешка. Това не работи в дългосрочен план и може да сложи край на връзката ви. Ако наистина имате вина ще е доста по-добре да се извините и да приемете, че е така. Не се опитвайте да избягате от действията си, а застанете зад тях, половинката ви със сигурност ще го оцени. Също така се опитайте да се поставите на негово място, може би ще разберете, че и той не се чувства особено добре в тази ситуация. Ако имате силите да се извините, всичко ще бъде забравено до няколко дни. По този начин ще заздравите връзката си, ще покажете, че егото ви не е по-голямо от чувстват ви към него и ще запазите отношенията си.

4. Мълчанието – обикновено се появява след спор, когато сте много ядосани. Това обаче определено не е правилно, защото партньорът ви се чувства отхвърлен, наранен и предаден. Не бива да мълчите или пък да се правите на много заети, само за да не говорите с половинката си. Само с разговор нещата между вас биха могли да се наредят. По-добре ще е да помолите партньора си за малко време, през което да премислите добре нещата, както и той. Разговорът, който ще проведете след това, определено ще е доста по-съдържателен и може би няма да се стигне до скандал отново.

4 неща, които всеки мъж трябва да прави за жена си

Жените често се чувстват недооценени и пренебрегнати във връзката си, дори страдат без да споделят на половинката си каква всъщност е п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време трябва, за да втаса козунака?
Колко време трябва, за да втаса козунака?

Тестото за козунаци обикновено втасва три пъти и се меси дълго, внимателно и съсредоточено. Оставете тестото на топло място за 1,5-2 часа да втасва. Температура...