4 лоши хранителни навика, които забавят метаболизма ви след 50

3015
4 лоши хранителни навика, които забавят метаболизма ви след 50
Снимка: https://saveti.bg

Човешкият организъм естествено се забавя с възрастта. С течение на времето започвате да забелязвате известни промени в тялото, които са неизбежни. Бавният метаболизъм е един от тях.

Ако не живеете здравословно, метаболизмът ви ще стане по-бавен много по-рано. Това ще помогне за трупане на килограми. При забавен метаболизъм трябва да промените хранителните навици, които го предизвикват.

Спазвате ли ограничителна диета?

Ако сте на подобна диета, може да намалите твърде много калориите. „Ако не ядете достатъчно, тялото ви ще забави метаболизма ви, за да се адаптира“, обяснява диетологът Лорън Манакър, автор на популярни книги за отслабване.

Според диетолога Лиза Йънг гладуването и приемането на по-малко калории за отслабване всъщност могат да забавят метаболизма ви още повече. Това е една от най-честите грешки. Експертът съветва винаги да се консумират поне 1200 kcal на ден.

Какво е бърз метаболизъм?

Не консумирате достатъчно йод

Той е изключително важен за функционирането на щитовидната жлеза, която контролира метаболизма. „Недостигът на йод ще забави метаболизма“, казва Манакър. Въпреки това, тялото не може да го произвежда самостоятелно и трябва да го набавяте от менюто си. Според нея най-лесно е да включите йодирана сол. Морските водорасли също са отличен източник на йод. Намира се в киселото мляко и морските дарове, особено в треската.

Пропускате храненията

Пропускането на хранене има много негативни последици. "Много хора мислят, че пропускайки хранене ще успеят да отслабнат. Всъщност е точно обратното", отбелязва д-р Янг.

Пропускането на хранене може да предизвика преяждане, сякаш компенсирате липсата на храна в миналото. Освен това тялото ви ще жадува за повече нездравословни и преработени храни, което от своя страна ще доведе до наддаване на тегло.

5 признака за лош метаболизъм

Не пиете достатъчно течности

Под течности имаме предвид само полезни. Консумирането на твърде много нездравословни напитки, като алкохол или сладки газирани напитки, може да доведе до прекомерно наддаване на тегло.

"Поддържането на хидратация може да има дълбок ефект върху вашия метаболизъм", казва Манакър. Както обясни специалистът, пиенето на достатъчно вода ще помогне за контролиране на метаболизма и ще се почувствате по-добре.

Много хора започват диета за отслабване без да знаят причините за наддаване на тегло - това е основната им грешка. Използват общи препоръки за хранене, но излишните килограми не изчезват. Следователно, не можете самостоятелно да предписвате диета за себе си. Необходимо е поне да се проверява нивото на захарта в кръвта, хормоните и храносмилателната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com