4 начина на поведение, които са в основата на 90% от разводите

2527
4 начина на поведение, които са в основата на 90% от разводите
Снимка: iStock/Guliver

Въз основа на тези признаци, само за 15 минути, експерт по връзките може да предскаже дали партньорите ще продължат да бъдат заедно след пет години.

Всеки брак има проблеми и трудности, които потенциално могат да го унищожат. Има, обаче, един фактор, който прави ситуацията по-оптимистична. Изследователите установили, че има четири типа поведение, които, ако бъдат избегнати, значително ще намамлее риска от развод: обвинение, ескалация,обезценяване и отчуждение.

Тези модели на поведение са заучени, така че можете да усвоите поведение, което укрепва взаимоотношенията, а не ги унищожава.

1. Обвинение

Най-просто казано, една от основните причини за разпадането на брака е навика да обвинявате партньора си, без да разполагате с пълна информация. Задължително е първо да задавате въпроси, вместо да правите изводи или по-лошо да обвинявате.

Ако искате да съхраните здравословните и нежни отношения с партньора си, научете се да му се доверявате и спрете винаги да мислите най-лошото.

Ако се доверите на човек и се отнасяте с уважение към него, то той винаги ще има желание да стане по-добър и да оправдае вярата ви в него, дори от време на време да прави грешки. Другите хора не винаги ще оправдаят вашите очаквания, така че е добра идея да преразгледате собствените си очаквания, ако има проблем.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТРЕС И БЕЗПОКОЙСТВО

2. Ескалация

Тези, които обикновено изострят конфликтите, са по-заинтересовани да защитят собствената си позиция и да прехвърлят вината върху партньора си. Това поведение в повечето случаи създава определен защитен механизъм, който не само не носи никаква полза, но и разрушава отношенията.

Има един въпрос, който е достатъчно мощен, за да предотврати разрухата, която носи този модел на поведение. Въпросът е: "Искаш ли да бъдеш прав или щастлив?"

Винаги се опитвайте да стигнете до разбирателство и след това заедно да намерите решение на проблема.

3. Обезценяване

Това поведение - подобно на останалите - просто засилва динамиката победа-загуба, която в крайна сметка води до провал в 90% от случаите. Когато обезценявате партньора си, вие го дискредитирате и го правите по-слаб. Затваряте си очите за положителни качества, като вместо това се фокусирате върху негативни аспекти, предположения и предразсъдъци.

Един от най-богатите в света съди за милиони брата на любовницата си

Основателят на Amazon Джеф Безос поиска компенсация от 1,7 милиона долара от Майкъл Санчес, брат на любовница на милиардера, за съдебни...

Това поведение може да бъде много ефективно в краткосрочен план и евентуално дори временно да унищожи самочувствието на някого. Внимавайте обаче: понякога ситуацията може да се промени драстично.

Нормалните, емоционално здрави хора не се събуждат сутрин с мисли как ще задоволят само собствените си егоистични нужди като същевременно наранят и разочароват другите.

4. Отчуждение

Този навик се състои в това, че човек постоянно отказва да положи каквито и да било усилия, за да разреши съществуващия проблем.

Понякога поведението е пасивно-агресивно, например като наказание се използва мълчанието, а понякога е открито агресивно. Партньорът може да затръшне вратата и да си тръгне, оставяйки партньора да се чуди дали най-накрая е изоставен или не.

Зодиите, които най-често се развеждат

С някои от зодиите съжителството е по-трудно. Обикновено тези хора не са склонни на компромис и бракът с тях в повечето случаи завършва...

Всяко от тези поведения включва контролен механизъм, предназначен да манипулира партньора и да отнеме част от неговата сила или поне да създаде външния му вид.

Ако искате връзката ви да издържи изпитанието на времето, тогава от вас зависи как да я поведете в посоката, в която искате да бъде.  

Ако разпознаете себе си или връзката си по някоя от горните точки, знайте, че играете много опасна и рискована игра, която може да ви струва скъпо.

Това токсично поведение води до развод в 90% от случаите през първите пет години от брака. Освен това тези навици могат да се вкоренят толкова дълбоко във вас, че когато приключите една връзка, вие започвате цикъла отново, като отново създавате същия проблем с новия партньор.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com