5 ефикасни начина за преодоляване на проблеми и конфликти

4300
5 ефикасни начина за преодоляване на проблеми и конфликти
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и да се стремим към съвършени взаимоотношения с околните, винаги има неразбирателства и конфликти. Няма как да постигаме абсолютно винаги съгласие само за да запазим мира във връзката. Но всички тези конфликтни ситуации, независимо дали са съвсем незначителни или не толкова, могат да се преодолеят лесно, ако и двамата партньори са готови на компромис и съумеят да комуникират правилно с другия. Днес сме ви приготвили 5 такива трика, чрез които да преодолявате проблемите по-лесно и бързо да възвърнете хармонията:

Включете някаква игра

Три изречения, с които ще затворите устата на недоброжелателите

Конфликтите са неизменна част от живота на един човек. Срещаме ги навсякъде – в семейството, във връзката, на работа, в училище, ...

Колкото и странно да ви се струва, ако включите дадена игра по време на спора, дори няма да усетите кога сте преминали през най-разгорещения етап и вече емоциите ви са потушени. По този начин вие забравяте за всички несъгласия и дразги, особено ако играта е изпълнена със забавни моменти и смях.

Не акцентирайте върху себе си

Знаем, че егото е най-големият ни враг. Затова и ви съветваме да не се опитвате да победите в спора винаги и на всяка цена. Ако и от двете страни се покаже старание, ще осъзнаете колко по-лесно достигате до консенсус.

Послушайте тялото си

10 знака да избягвате този тип хора

Ежедневно се срещаме с много хора. Някои от тях ни стават близки приятели, други добри познати, доверяваме се, споделяме лични неща. В ...

Доверете се на инстинктите и интуицията си. В подобни моменти те няма да ви подмамят и знайте, че изпращат сигурни сигнали до вас. Послушайте ги и действайте спрямо тяхната воля. Ако съумеете да усещате собствените си сигнали, много скоро ще се научите да разчитате и тези на половинката ви. Не бива да се фокусирате само върху изречените думи по време на конфликтна ситуация, следете също за езика на тялото на другия, както и за собствената си интуиция.

Уважавайте мнението на събеседника си

Всеки има различна гледна точка, затова ако нещо в поведението на половинката ви не ви допада, не бързайте да хвърляте вината върху него, може би по този начин той показва любовта и емоциите си. Поговорете открито и без нападки, всеки човек е индивидуален и има свой личен подход към всяко нещо.

Интересувайте се от другия

Вълци в овчи кожи: какви хора могат да предадат доверието ви (част II)

"Вълци в овчи кожи: какви хора могат да предадат доверието ви (част I) По какви косвени признаци може да разграничите верните хора от ...

Безразличието, което настъпва в даден момент, разрушава връзката. Ако искате здравословни и добри отношения с партньора си, трябва да поддържате любопитството, любовта и интереса във връзката. Интересувайте се от ежедневието на любимия, от целите, мечите, плановете, които постоянно се менят и натрупват. Бъдете любопитни, задавайте въпроси, покажете, че ви е грижа. Ако мислите, че знаете всичко за него, поинтересувайте се за мнението му относно други въпроси, които не касаят вас двамата, отворете дискусия и т.н. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com