5 естествени лека за понижаване на кръвното налягане

5000
5 естествени лека за понижаване на кръвното налягане
Снимка: iStock

Жабуренето с масло е древна стоматологична техника. Тази техника придобива световна популярност поради ефективността при премахване на бактерии и поддържане на устната хигиена. Тя изисква жабурене с кокосово масло, което може да премахне бактериите от най-скрития ъгъл на устата ви, където четката ви не може да стигне. Тя също може да помогне за поддържане на венците и увеличаване на производството на слюнка. Освен поддържане на устната ви хигиена, жабуренето с масло има и някои уникални ползи за здравето на цялото тяло.

1.            Поддържайте хигиена на устната кухина

Ето защо жабуренето със зехтин е изключително полезно

Всички знаем, че зехтинът е препоръчителна мазнина при готвенето пред слънчогледовото олио и др. Средиземноморската диета става все по-...

Проучванията показват, че около 600 различни вида бактерии живеят в устата ни. Редовното жабурене с масло сутрин може да помогне за премахване на лошите бактерии в устата.

2.            Предотвратява кариес и намалява възпалението на венците

Бактериите разрушават емайла на зъбите и водят до кариес. Жабуренето с масло отмива такива бактерии, намалявайки риска от кариес. Освен това е ефективно средство за предотвратяване на кървене и подуване на венците.

3.            Намалява лошия дъх

Лошият дъх или халитозата е често срещан проблем, наблюдаван при около 50% от населението. Една от  причините е покритието на езика, което улавя бактериите и причинява лошия дъх. Остъргването на езика и жабуренето с масло могат да бъдат двете най-добри възможности да се отървете от проблема.

Кокосовото масло прави вълшебства с косата и кожата ни

Маслото, получено от кокос, се смята за наистина много полезно. Богато е на мастни киселини и различни онтиоксиданти, действащи подхран...

4.            Подобрява здравето на храносмилането

Ако често страдате от проблеми с лошо храносмилане, жабуренето с масло ще помогне. Процедурата може да стимулира храносмилателния тракт, което засилва процеса на храносмилане и намаляване на проблемите със запека. Друга полза е, че може да намали риска от хронични заболявания.

5.            Полезно за здравето на сърцето

Проучванията, проведени за установяване  на дългосрочните ползи от жабуренето с масло, също подчертават, че древният домашен лек е полезен и за здравето на сърцето. Изследванията показват, че лошата устна хигиена води до проблеми със сърцето. Когато извършвате процедурата, това насърчава растежа на добри бактерии в слюнката, в резултат на което правите по-добър избор на храна, която да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

6.            Изборът на масло

Кокосовото масло - полезно и в кухнята и на тялото! Вижте всички употреби.

Кокосовото масло може да бъде приложено навсякъде, както в домакинството, така и в козметиката и в кухнята. Ако все още не сте изпробв...

Най-добре е да използвате кокосово масло. Органичното, екстра върджин или нерафинирано кокосово масло е по-ефективно от всеки друг вид масло като зехтин или слънчогледово масло. Има противовъзпалителни, антибактериални и антимикробни свойства. Наред с това е годно за консумация и безопасно. Опитайте се да не се жабурите със сила и не поглъщайте маслото. Най-доброто време за процедурата е сутрин на празен стомах.

7.            Как се прави

Стъпка 1: Вземете една супена лъжица кокосово масло в устата си и го жабурете 1 минута.

Стъпка 2: Изплюйте олиото и изплакнете устата си с вода. Можете да започнете с 1 минута и след това да увеличите времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com