5 грешки, които правим, когато спорим с половинката и влошават нещата

3629
5 грешки, които правим, когато спорим с половинката и влошават нещата
Снимка: iStock/Guliver

Споровете във връзките са неизбежни и типични за отношенията между двама души. Въпросът е доколко ще им позволите да надделеят във вашата връзка.  От спор за нещо дребно може да се стигне до скандал с обиди и закани за край на отношенията. За да предотвратите това, вижте 5-те грешки, които правим, когато спорим с половинката и влошават нещата.

1. Езикът на тялото – по време на спор често започваме да използваме жестове, които показват ясно на партньора, че не сте доволни от него и че не го уважаваме. Макар съзнателно да не искаме да покажем това, артикулирането го прави. По време на спор говорим с думи, но показваме ясно с ръце, ето защо опитайте да бъдете по-спокойни и да водите нормален разговор до изясняване на проблема.

Знаците, които издават, че любимият не ви оценява

Чувството, че партньорът не ви цени, е изключително неприятно. Това са знаците, по които може да разберете, че той не ви оценява. Те са...

2. Минали проблеми – спорът помежду ви е породен от даден проблем, чието решение се търси. Въпросът е да съумеете да не засягате други теми, неизяснени ситуации и грешки, защото така ще смените фокуса напълно и е твърде вероятно спорът да прерасне в скандал.

3. Безразличие към партньора – няма нищо по-лошо от това да не обръщате внимание на партньора, когато той се опитва да реши някакъв проблем. Той засяга и вас като част от тези отношения, ето защо вашето присъствие в спора или разговора е задължително. Като мълчите няма да решите проблема, а само ще го оставите да тлее и да пречи на връзката ви.

4. Прекъсване на другия – в един разговор е важно страните да се изслушват взаимно, защото всеки има своята гледна точка. Ако не давате път да половинката си в това отношение, проблемът няма да се реши, а спорът само ще бъде отложен. Колкото и да сте ядосани е важно да изслушате партньора си, както и той вас, за да се стигне до решение на създалата се ситуация.

5. Провеждане на спора на неподходящо място – споровете между двама партньори във връзка трябва да се провеждат у дома или там, където сте само вие двамата. Не пред деца, родители, приятели, колеги и т.н. Това може да изостри още повече обстановката, а и не прави добро впечатление.

Седем признака, че имате душевна връзка

Как да разберете, че имате наистина душевна връзка с вашия партньор (независимо дали е мъж или жена)? Не се тревожете - ние имаме отгов...

Освен това, ако се разгорещите, вероятно ще започнете да отправяте закани към половинката си, че ще прекратите връзката. Това също няма да оправи нещата, тъй като само ще накарате отсрещната страна да се почувства по-виновна, а вината може да е ваша. Помислете за това преди да отправяте заплахи. Важно е да изговорите проблема на четири очи, не повече, за да разберете ще можете ли да продължите оттук нататък заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com