5 исторически личности, които са продали душата си на дявола

38745
5 исторически личности, които са продали душата си на дявола

Пет исторически личности са подозирани от теориите на конспирацията, че са сключили сделки с Дявола точно като доктор Фауст от едноименната творба на Гьоте.

Николо Паганини

Талантът на Николо Паганини не е всявал доверие сред неговите съвременници и мнозина били убедени, че той е продал душата си, за да свири великолепно на своята цигулка.

Музикантът е бил само на 5 година, когато сам се научава да свири на мандолина, а само 7 години по-късно пише умопомрачителни композиции, останали живи и до днес.

Бурната слава, която му носи неговата музика, обаче го вкарва в капана на хазарните игри и разгулния живот, като само на 22 години той спира да обръща внимание на таланта си.

Според една от легендите по време на концерт на Паганини струните на цигулката му се късат и остава само една, на която той довършва брилянтно изпълнението.

Това кара и църквата да се съмнява в чистата душа на музиканта и дори забраняват погребението му да бъде извършено в Генуа.

Робърт Джонсън

Подобна е и историята на блусменът Робърт Джонсън, които е сред музикантите, напуснали този свят на 27 години, пише британският Гардиън.

Преди да стане световно известен, китаристът не е имал особено големи музикални заложби, докато не изчезва мистериозно една вече край Кларксдейл, Мисисипи. Смята се, че там Дяволът му е предложил талант и световна слава срещу неговата душа.

Още на следващия ден Джонсън смайва всички със своите изпълнения и авторски песни. Музикантът умира при доста странни обстоятелства, като все още е загадка къде е погребан.

Хитлер

Пълен неудачник е бил и Хитлер, преди да се сдобие със слава и да причини една от най-големите трагедии в човечеството. Опитвал е да учи и рисува, но се е провалял на всички изпити.

До 1933 година, когато става канцлер на Германия за изненада на всички немци. Хитлер се самоубива вечерта на 30 април, когато настъпва Валпургиевата нощ.

Наполеон Бонапарт

Последното интервю на Адолф Хитлер

Само денонощие преди самоубийството на Адолф Хитлер швейцарският журналист Курт Шпейдел му е задал няколко интересни въпроса. В края н...

Бързият и неочакван възход на Наполеон Бонапарт също водят до съмнения, че той е подписал договор с Дявола, за да стане първият император на Франция.

Джон Рокфелер

Джон Рокфелер, известен и като Дяволският Бил, също забогатява внезапно, а благотворителните акции преди смъртта му се гледат като опит да изкупи греховете си.

 

източник: sanovnik.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com