5 комбинации от храни и алкохол, които трябва да избягвате

6607
5 комбинации от храни и алкохол, които трябва да избягвате
Снимка: iStock/Guliver

Когато излизаме на питие или организираме парти у дома, често съчетаваме лека закуска с алкохол, за да избегнем неприятния махмурлук на следващия ден. Някои комбинации от храна и алкохол могат да объркат нещата, тъй като не си подхождат. Тези храни могат да ви докарат лош киселинен рефлукс, причинявайки подуване, пареща болка в гърдите на следващата сутрин или гадене и желание за повръщане.

Въпреки че може да създава впечатление, че леките закуски са чудесна комбинация с алкохола, ето няколко храни, които трябва да избягвате, докато пиете.

1.       Шоколад

Шоколадите на пръв поглед изглежда  най-добре се комбинират с алкохол, но със сигурност не е така. Шоколадите могат да създадат стомашни проблеми и да влошат киселинността в стомаха ви, докато пиете.

2.       Фасул и червено вино

Докато отпивате от чашата си с червено вино, може да ви е вкусно, да ядете боб с него, ни не е така. Уверете се, че вечерята ви не включва боб след пиенето, тъй като бобът или лещата съдържат голямо количество желязо, което не се абсорбира от тялото ви, когато пиете алкохол.

3.       Пържена и солена храна

Солените и пържени храни са абсолютно противопоказани докато пиете. Помислете два пъти, преди да посегнете да хапнете пържени картофи или хапки, които съдържат допълнително сол. Тези видове храни могат незабавно да ви дехидратират и да източат енергията ви. Така че следващия път пропуснете пържените картофи и вместо това изберете пиле или зеленчук на скара.

4.       Хляб

Хлябът и бирата са друга вредна комбинация от храна и алкохол, която трябва да се избягва на всяка цена. Хлябът само ще засили подуването и ще дехидратира тялото ви. Може да завършите с повръщане, ако изпиете излишно количество бира и я съчетаете с хляб.

5.       Кофеин

Кафето и алкохолът категорично не се съчетават, въпреки че може да ви изглеждат идеалната двойка. Кофеинът може да дехидратира тялото ви, докато пиете. Може да работи добре за някои хора, като ги прави по-бодри, но само в крайна сметка ще пият повече алкохол, което е много по-лошо.

Бъдете внимателни с подбора на храните, които използвате в комбинация с алкохол. В крайна сметка, вие ги консумирате, за да избегнете проблем, а същото време си създавате друг, още по-неприятен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com