5 начина да спестите пари от учебните пособия

1969
5 начина да спестите пари от учебните пособия
Снимка: Pixabay.com

Време е за училище и това означава консумативи за училище! Всяка година изглежда, че списъците с училищни доставки стават по-дълги, а предметите по-скъпи! Ето пет прости начина, по които можете да намалите разходите.

5 начина да спестите пари от учебните пособия

Как най-добре да използваме дребните стотинки?

Каквото и да плащаме, в джоба ни постоянно остават някакви дребни монети. Независимо дали са от 1, 2, 5 или 10 стотинки, тези монети са...

Направете органайзер собственоръчно

Забелязали ли, сте някога разликата в цените между обикновен тефтер и тефтер с любимия анимационен герой на вашето дете? Не е изненадващо, че училищните пособия, прикрепени към марка, са много по-скъпи! Не можем да попречите на вашето дете да моли за маркови неща, но може да го направите самите. Това ще ви струва наполовина за по-евтино от магазина. За целта: Купете няколко стикера на любимия му герой и оставете детето да украсява обикновеният тефтер или самите вие го направете. Ще спестите пари и ще получите занаятчийски проект, начело с вашето дете!

Направете го!

Следващия път, когато видите нещо готино в магазина за училищни пособия, запитайте се „можете ли да направите това у дома?“. Много училищни пособия могат лесно да се направят. За целта опитайте някои по лесните проекти, разгледайте клипчета в интернет. Може да почерпите много свежи идеи, които да ви струват малка сума пари или никакви.

Едно училищно снабдяване, което правим всяка година е органайзер за свързване с три пръстена. Вместо да купувате такава в магазина, може да си направите и у дома. За целта, осигурете си необходимите материали и направете нещата стъпка по стъпка. В края на краищата ще имате моливник, органайзер или друго приспособление, което да съхранява моливи, гумички и други лесно подменяеми предмети.

Как най-добре да управляваме личните ни финанси?

Личните финанси са изключително важни, тъй като парите или тяхната липса до голяма степен определят качеството на живота ни. Обикновен...

Не пазарувайте с децата си

Ако от сега сте решили да вземете децата със себе си в магазина правите огромна грешка. Там все ще има поне 5 неща, за които да ви мрънкат. Използвайте времето, докато малчуганите за на занимални или други занятия и напазарувайте.

Това не само ще ви спести по-малко време, но и няма да се чувствате притиснати към покупката на по-скъпи вещи.

5 начина да спестите пари от учебните пособия

Добър подход в пазаруването е да направите предварително списък. Когато имате наличен такъв ще се стремите да се придържате към него и да не излизате в извънредни покупки, които не са планирани. Още по-улеснени ще сте ако фиксирате цени, поне ориентировъчно. Преди да се отправите към магазина за детски пособия, не забравяйте да вземете, само такава сума пари, която сте предвидили по списъка.

Какви са най-важните правила, за да печелим от спестяванията ни?

Инвестициите, разпределени между различни видове активи, търпението и дисциплината са ключовите фактори, за да постигнем добра доходнос...

Изчакайте, отложете не належащите неща

Най-лесно може да спестите от покупка на училищни пособия е като планирате този ден много по-рано. За целта, опитайте всеки месец да заделяте и харчите някаква част от семейния бюджет. Не оставяйте всичко за 15-ти септември или още първите дни от старта на новата учебна година. По този начин, няма да е свръх натоварващо за домакинството, но и ще сте осигурили по-качествени и пълноценни и материали за своите деца.

За повече начини да спестите пари от интернет, разгледайте множеството съвети в интернет. Клипчетата пък са идеален начин от поредицата Направи си сам.

И не забравяйте, да потърсите полезни съвети и мнения на родители във вашето положение в социалните медии като Facebook. Там ще откриете всякакви ежедневни съвети!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com