5 неща от ежедневието, които правите грешно

31818
5 неща от ежедневието, които правите грешно

Отдавна сме придобили навиците за извършването на дребни неща в ежедневието и не си задаваме въпроса дали ги правим по най-добрия начин. Често се оказва, че това съвсем не е така. От BrightSide ни посочват няколко неща, които много от хората не осъзнават, че вършат погрешно.

Изсушаване на ръцете с хартиени кърпи

Замисляли ли сте се някога колко много хартия използваме, за да подсушим ръцете си в обществените тоалетни? Милиони килограми. Има едно простичко нещо, което всички ние можем да направим, за да спасим нашата планета. Просто изтръсквайте ръцете хубаво, преди да хванете хартиената кърпа. Може и да ви се струва очевидно, но това определено ще допринесе за спасението на света.

Използването на твърде много сапун под душа

И на четката за зъби ѝ се налага да стане умна

Компанията Procter&Gamble ще пусне на пазара презмесец юни смарт четка за зъби, която ще вкара зъболекаря във вашата баня, предад...

Кожата ни става все по-суха с напредъка на годините. Сапунът е стипчив и това само влошава нещата. Опитвайте се да използвате минимално количество от него и то най-вече върху по-важните райони – например сгъвките на тялото ви. Сапунената вода, която се стича по останалите ви части, е напълно достатъчна.

Миенето на зъби с хоризонтални движения на четката

Това, наред с неизползването на конец, са двете най-чести и сериозни грешки при миенето на зъби. Вместо това прилагайте вертикални движения – от венците към върха на зъба. Не на последно място – миенето на зъбите трябва да продължава 2-3 минути. За съжаление повечето от нас не се съобразяват с това простичко правило.

Oстаналите неща ще намерите ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com