5 неща, за които със сигурност ще съжалявате един ден, ако ги изхвърлите

6713
5 неща, за които със сигурност ще съжалявате един ден, ако ги изхвърлите
Снимка: Getty Images/Guliver

Почистването на непотребни вещи трябва да се прави редовно. Така държи ред в дома си, освобождавате място за нови неща и за положителна енергия. Обикновено, щом започнем почистването веднъж, трудно спираме, защото е хубаво, когато човек се освобождава от онова, което вече не му трябва. Понякога обаче без да искаме хвърляме неща, които в даден момент могат да ни потрябват отново. Кои са те? Ето кои неща не бива да хвърляте, защото може да дойде ден, в който да ги ползвате отново.

Семейни снимки – или снимки на приятели. Те също са сантиментални спомени, запечатали ваши щастливи моменти. Колкото и да са стари снимките и независимо дали се харесвате или не, запазете ги за себе си. Приберете ги в албуми и ги пазете. Разглеждането на подобни снимки е начин да се откъснете от мрачните мисли и да се сетите за моменти, които ще ви усмихнат.

Документи – вероятно съхранявате документите си в специална папка. Там всички са събрани на едно място и трябва да внимавате, когато ги разчиствате. Със сигурност ще има някои вече непотребни, с изминала дата, бележки за изтегли гаранции и тем подобни. Те не ви трябват, но внимавайте да не хвърлите документ, който може още да е валиден и важен за вас. Бъдете фокусирани, когато отделяте документите си, защото те са много важни.

Съдове и прибори за готвене – винаги може да намерите място за тях и винаги има възможност да ви потрябват. Дали ще съберете повече гости у дома, или искате да разнообразите трапеза, не хвърляйте сервизите, особено ако изобщо не сте ги ползвали.

Писма – не говорим да разчистите имейла си, макар и той трябва да бъде в ред. Става дума за онези писма, писани на ръка, ако изобщо имате такива. Разни бележки, носещи сантиментални спомени, може би приятели, близки или любовни интереси, които сте имали в миналото. Това са спомени, които винаги ще предизвикват усмивка на лицето ви, затова най-добре не се лишавайте от тях.

Остатъчни кутии боя – може би сте правили ремонт или просто сте освежавали някоя стая от дома си и ви е останала боя. Не я изхвърляйте. Независимо дали има дете в домакинството, или не, стените се цапат с времето. Появяват се разни петна, драскотини, олющени места, които лесно може да запълните с малко от същата боя. За целта няма нужда да купувате цяла нова кутия боя, ако си пазите старата. Важно е да съхранявате боята в съдове, които се затварят плътно, за да не изветрява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com