5 подмладяващи продукта, за които само си давате парите

4022
5 подмладяващи продукта, за които само си давате парите
Снимка: Pixabay

Навсякъде днес можем да си купим богат арсенал от подмладяващи продукти, повечето от тях - обещаващи истински чудеса. Други пък се рекламират непрекъснато като задължителна съставка от дамската чанта на всяка жена над 25-годишна възраст. Именно заради това огромно разнообразие от къде нужни, къде ненужни козметични продукти, голяма част от хората не могат да вземат най-правилното решение какво точно да използват. И понякога опитват от всичко. 

Най-важното според нас е всеки да може добре да отсее само онези продукти, които са наистина важни за грижата за стареещата коя и да се откаже от онези, чиято заблуждаваща реклама е просто част от голяма маркетингова кампания, а всъщност не са необходими. Или както се казва "пари на вятъра".

Защо не бива да държим крема в банята

От време на време е необходимо да преразгледаме стратегическите си запаси от козметика и да изчистим нашите козметични „кошчета&l...

Кои са тези продукти?

1. Козметика за почистване на кожата с растителни екстракти

За да има ефект от козметичен продукт с растителни съставки, той трябва да остане повече време върху кожата, но това не се получава с измиващата козметика, служеща за почистването на кожата. Освен това, всички ботанически съставки са водоразтворими, което означава, че в следващия момент намокряйки вашето лице, те спират своето действие, зашото се разтварят във водата.

Доброто почистване на вашата коя трябва да бъде с козметика с повърхностно активни вещества, а не с натурални екстракти в състава и.

2. Ексфолианти за устните

8 опасни комбинации на продукти за разкрасяване

Проверете дали използвате продуктите за разкрасяване правилно и дали комбинирате нещо, което никога не трябва да се комбинира. Ретинол...

По-голяма част от козметичните смеси са ексфолирането на кожата съдържат основно натурални масла и захар. Вместо да използвате тях, вземете си качествен балсам за устни, който ще съхранява влагата. Преди лягане е добре да си намажете устните с много тънък слой вазелин. Като друга алтернатива е зехтина.

3. Ретинол и киселини в една смес

Две фукционални съставки в грижа за кожата, които не могат да бъдат смесвани в един и същ продукт!

Ретинолът е възможно изключително лесно да се разпадне на други съединения, защото е нестабилен. Ph киселинен показател е факторът, който оказва влияние на неговата стабилност. В зависимост от стойността на този показател, се разбира дали тази съставка е алкална или киселинна. Идеалната зона на ретинола е от 6 до 8 pH. Обаче, алфа-хидрокси киселините са най-ефективни при стойности на рН под 5. И какво се оказва? Платили сте свойствата на две съставки, а действа само едната от тях!

4. Стволови клетки

3 чести грешки в козметиката, които могат да бъдат фатални

Всички жени се надяват, че след като са заложили на скъп козметичен продукт, който са съобразили с типа на кожата си, ще има поразителе...

Процедурите и препаратите за красота днес със стволови клетки определено се радват на голяма популярност. Малко специалисти обаче са наясно, че клиничните изследвания на стволови клетки са все още на много ранен етап. Необходими са още поне 10-15 години, за да стане напълно ясно имат ли подмладяващ ефект върхи кожата.

5. Скъпи "маркови" продукти

Всичките са cudesни за кожата, хидратират и я подмладяват. Някой от тях съдържат пептиди, които засилват усещането /временно/ за подобрения на външния вид. Ако наистина искате да се подмладите, проверете дали в сътава си тези "маркови" продукти имат Ретин-А, Третиноин, Ретинол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Какво не трябва да оставяте в колата през лятото?

Къде се намира най-високата столица в Европа

Топ 5 на най-големите езера в Европа

Знаете ли къде се намира най-големият аквапарк в Европа

Колко калории се изгарят след 30 минутно ходене на ден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com