5 признака, че може би е време да сложите край на връзката

4276
5 признака, че може би е време да сложите край на връзката
Снимка: iStock

Ако се чувствате така, значи връзката ви не върви към развитие и трябва да я преосмислите.

1. Говорите за подобряване на връзката в някакво хипотетично бъдеще

Много хора вярват, че техните партньори ще се променят - например ще станат по-отдадени, разбиращи или привързани - когато достигнат до определен момент или когато някакъв външен стрес бъде намален. Това може да се случи понякога, но не е гаранция. Ако знаехте, че никога няма да се промени, ще продължите ли да сте с него за дълго време? Базирайте желанието си да участвате във връзката си на настоящия си опит, а не на някаква бъдеща идея за това какво искате да бъде. Не позволявайте на въображаемите връзки да ви държат във връзка, която не води до никъде.

2. Чувствате се притиснати да се промените и това ви кара да се чувствате по-малко достоен

Едно е вашият партньор да ви помоли да спрете да слагате толкова много чесън в дресинга за салата. Друго нещо е да ви помолят да отслабнете с 15кг или да си намерите по-добра работа. Искате да се чувствате обичани от партньора си безусловно. Ако те искат да се промените, това вероятно е проекция на собствената им несигурност. Кажете им да се свържат с консултант и да ви оставят да бъдете себе си.

16 признака за здрава връзка

3. Чувствате се обичани и подкрепяни...но само когато сте щастливи

Много от нас се чувстват обичани и подкрепяни в отношенията си, когато се чувстват щастливи, уверени и удобни. Но какво се случва, когато имаме „слаб“ ден, когато сме свръхстресирани на работа, когато сме приковани към леглото със стомашен грип или когато сме в плен на безпокойство? Какво се случва, когато загубим някого, когото обичаме, бъдем съкратени от работа или получим диагноза, която преобръща света ни с главата надолу? Когато се чувстваме принудени да поддържаме определено емоционално равновесие около нашите партньори, ние пораждаме вторични емоции – вина, срам и безпокойство – за да изпитаме нещо различно от щастие и спокойствие. Неизбежно животът ще ви поднесе повече неща, отколкото просто щастие и спокойствие, така че е важно да се чувствате в безопасност, изпитвайки тези по-малко комфортни емоции в присъствието на вашия партньор.

4. Чувствате се негативно около партньора си постоянно

Редовно се чувствате неуважени, недооценени, разочаровани, наранени, незначителни, самотни, обезсилени, засрамени или виновни. И рядко чувате „Съжалявам“. Разбира се, „рамките на нормалното“ е времева рамка, която вие трябва да определите. Някои хора биха казали, че никога не е добре да те карат да изпитваш подобни неща в една връзка, но хей, всички сме хора и всички казваме обидни или неподкрепящи неща от време на време. Ако партньорът ви бърка от време на време и отговаря с угризения на съвестта, това може да не е причина да се откажете. Въпреки това, ако горните чувства са често срещани, време е да прекратите връзката.

4 начина да съживите ЗАСПАЛА връзка

5. Трудно е да накарате партньора си да прекарва време с приятелите и семейството ви

Страхувате ли се да кажете на партньора си за поканата за вечеря от баща си? Посещението на партито за рожден ден на най-добрия ви приятел отнема ли часове на преговори? Вашите колеги понякога се питат дали партньорът ви всъщност съществува? Като молите партньора си да излиза с приятелите или семейството ви, чувствате ли, че ги молите да предадат всичките си притежания и да се преместят в Арктика? Вашата по-добра половина не трябва да обича всеки член на вашето семейство и всеки един от вашите приятели, но е важно те да са готови да се захванат с важни други задължения без (много) да протестират. Вие, разбира се, правите същото, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...