5 сигурни начина да усъвършенствате интуицията си, за да не ви подвежда в ключови моменти

3227
5 сигурни начина да усъвършенствате интуицията си, за да не ви подвежда в ключови моменти
Снимка: iStock

Интуицията е това, което помага на човек да вземе правилните решения, когато няма начин да избере нещо, въз основа само на факти, някакви аргументи. Самата интуиция се счита за нещо вродено: всеки я има, просто някои хора я имат добре развита, а други - слабо.

Въпреки че интуицията се счита за вродена, с нея може и трябва да се работи.

Този процес е контролируем, възниква заради придобиването на определени навици, които влияят върху нивото на развитие на интуицията.

Остани сам

Животът на отшелник не е задължителен. Просто трябва да отделите известно време за себе си, за да забравите за ежедневната суматоха, някои силни емоции, защото именно те не ви позволяват да чуете намеците на интуицията.

Когато сте сами, е важно да се вслушвате в себе си, да заемате мястото на друг човек, да определите какво може да почувства той в дадена ситуация. Това ще породи способността за съчувствие, която върви ръка за ръка с интуицията.

Интуиция, воля, ум: Каква е силата на всяка зодия

Развитие на творческото мислене

В процеса на ежедневната си дейност човек се стреми да бъде рационален, да се ръководи от логиката при вземането на всякакви решения. Всичко това е пречка интуицията да се включи, да започне да работи по-добре. Творческите дейности принуждават мозъка да напусне логиката, да започне да се вслушва в себе си, да въплътява вашите фантазии, идеи за нещо.

Наблюдение

Сама по себе си интуицията не може да съществува. Тя се основава на определен житейски опит, на способността да забелязвате малки детайли, които ще дадат улики на подсъзнанието кои предположения, мисли са верни. Можете да започнете да записвате някои незначителни събития, които са склонни да бъдат забравени в тетрадка, след това да напишете за това, което ги е последвало.

Така че ще бъде много по-лесно да се установят някои връзки, понякога изненадващи, да се намерят съвпадения, които не подлежат на логично обяснение, но имат място да бъдат.

Какво представлява ИНТУИЦИЯТА и как да я употребяваме правилно

Без негативни емоции

Всякакви силни емоции отнемат енергия и това е пречка за развитието на интуицията. На първо място това се отнася до негативни емоции, например гняв, ярост.

Когато възникнат такива чувства, човек става напрегнат, не може да слуша себе си. Ето защо е необходимо да се научите как да се изключвате от негативното, да прощавате на себе си и на другите хора, така че негативните емоции бързо да изчезнат. Това ще ви позволи да се отпуснете и да се вслушате в себе си.

Слушайте интуицията си: Това са предчувствията, които винаги се сбъдват!

Спиране на вътрешния диалог

Всеки човек постоянно мисли за нещо, мислено си казва нещо. Такива действия са само разсейване, което не ви позволява да слушате чувствата, кара човек да се суети.

За да спрете такъв диалог, можете да овладеете медитацията, с нейна помощ започнете да контролирате мислите си. За придобиването на добре развита интуиция това ще бъде много полезно.

Има много ситуации, в които интуицията е полезна. Затова е необходимо да се работи върху нейното развитие. Този процес ще бъде дълъг, понякога труден, но ако всичко се прави в система, а не отстъпление, тогава добър резултат ще се появи доста скоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?

Тези зодии са сродни души на Телец

Повече въздух и още 3 начина да предотвратите развалянето на храна в хладилника

На 8 май манифестираме желания по Новолуние, ето как

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com