5 стила на гримиране, които трябва да оставите в миналото

10011
5 стила на гримиране, които трябва да оставите в миналото
Снимка: iStock/Guliver

Както при всяко нещо, при грима също има водещи и минали тенденции. Трябва да се научите да ги следвате и спазвате, за да бъдете винаги актуални и красиви. Гримирането може да включва различни техники и методи, то е необятно, особено ако човек има повече въображение и усещане за стил. Кои са тенденциите, които трябва да оставите в миналото обаче? Нека видим.

Тежък, изразителен грим – опушен или грим в арабски стил, подходящ за вечерен тоалет и специален повод. Изглежда добре, но вече не е модерен. Тенденциите насърчават естествения външен вид и излъчване, което се постига с минимален брой продукти за грим и леко подчертаване на естествената красота. На мода са не толкова грим продуктите, колкото тези за грижа за кожата, за нейното хидратиране, предпазване от бръчки, забавяне признаците на стареене, тъмните кръгове и т.н.

Мицеларна вода: най-добрият начин да премахнете целия грим

Говоренето за почистване на кожата е един от първите уроци, които чуваме, когато започнем да растеме и премахването на грима преди ляга...

Една тенденции, която не засяга толкова грим, колкото прическата е онази, при която косата е на вълни. Не пречи да си направите такива за плажа, но за специално събитие, по-добре избегнете тази прическа. Големите вълни в косата са били актуални преди. Сега навлизат прически от 60-те години, когато косата е било прилежно заглаждана и подредена. Това е модерно. Добавете лек грим към прическата и заблестете!

Съвсем нова тенденция както за тялото и цялостната визия, така и при грима е да започнем да изразяваме себе си, да бъдем смели и да експериментираме. По тази причина всеки незначителен грим е демоде. Залага се на ярките цветове и смелите комбинации. Всичко, което отива на тоалета ви и ви се струва твърде екстравагантно – вероятно то е подходящо за вас. Опитайте смело съчетание от цветове на очите или по-ярко червило. Съчетайте го с аксесоар или дреха. Имате необятен набор от възможности, стига да сте готови да експериментирате с четката.

Красива тенденция, чието време вече отмина е това на матовите продукти за грим – пудра, червило, сенки и т.н. Всички те, създаващи матов ефект, не са сред водещите тенденции днес. Завръща се блясъкът и смелото подчертаване с разни блещукащи частици.

Голяма част от дамите полудяха по различни корекции на лицето и особено по филърите. Е, те вече не са модерни. В концепцията на естествения външен вид няма място за тях. Вече е време да се заложи на естествената големи и форма на устните и тяхното подчертаване с любимо червило или блясък за устни. Няма нужда да променяте напълно образа си с разни козметични процедури, които могат да нанесат трайни увреждания по лицето ви в бъдеще. Заложете на естествената красота, за да бъдете здрави и модерни.

Какво ще се случи с вас, ако спрете да се гримирате

Представата ни за красива визия често се свързва с грима. За него отделяме доста време, стараем се да направим добро впечатление и да у...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com