5 стъпки да изградите добра връзка ... със себе си

2441
5 стъпки да изградите добра връзка ... със себе си
Снимка: JillWellington / Pixabay

В живота много от нас просто не си позволяват да бъдат каквито са и истински да се приемат. Опитваме се да живеем спрямо правилата на другите, да се “прекроим” така че да ни приемат и харесат. Всъщност, всеки от нас е уникален и неповторим и трябва да се научи да приема и уважава това.

Да се научите да бъдете щастливи със себе си, не става за един ден. Необходима е ежедневна практика. Ето няколко съвета да изградите успешна връзка със себе си:

Защо не се харесвам? Ами ако представата ви за вас е грешна?

Вероятно всеки от нас има недостатък в себе си, който не харесва – било то външна, или вътрешна характеристика, която ни дразни п...

1. БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ НА ТЯЛОТО СИ.
Когато достигнем залеза на живота си, дали ще мислим за това колко време сме прекарвали пред огледалото, обсебени от външния си вид и притеснени от теглото си? Не, защото важните неща в живота са нашето семейство и приятели, както и да сме достатъчно здрави да се радваме на всичко това. Когато застанете пред огледалото, не търсете недостатъци, научите се да благодарите на тялото си. Търсете хубавото в себе си. Хора, които практикуват благодарност, са по-здрави, по-малко депресирани и гневни в трудни времена.  

2. БЪДЕТЕ ДОБРИ СЪС СЕБЕ СИ.
Грижете се за тялото си, глезете се с масажи, редовни упражнения, внимавайте какво консумирате. Това не само ще засили самоувереността ви, но и ще ви помогне в грижата за себе си. Колкото повече любов давате на тялото си, толково по-естествено ще се научите да го обичате, а то ще ви се отплаща - ще живеете живот с повече енергия и по-малко болка.

3. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТЪРСИТЕ СЪВЪРШЕНСТВО В СЕБЕ СИ.
Сигурно прекарвате дълго време пред огледалото преди излизане. Притеснявате се дали е достатъчно чисто и подредено, преди да поканите приятели. В работата изпипвате всеки проект до най-малкия детайл. Уморително е, нали? Не, не спирайте да го правите! Но, имайте предвид, че перфекционизмът често води до депресия. Научете се да не се укорявате, че не правите всичко идеално, приемайте се с недостатъците си. Човек, който се е научил да се приема и обича, излъчва увереност, а това привлича много повече позитивни хора и преживявания.

4. НЕ СЕ СЪДЕТЕ.
В трудни моменти или в дни на несигурност, сме склонни да съдим себе си. Това със сигурност няма да ви помогне да станете по-добри или успешни. Обърнете внимание колко често хората от вас съдят другите. Включвате ли се и вие в общия хор? Не го правете, опитвайте се да ги приемате такива каквито са. Така ще ви е по-лесно да бъдете добри и към себе си и да не се съдите.

Огледалото има две лица: как възприемаме собствения си външен вид

Една жена, колкото и да добре да е поддържана, все е недоволна от външния си вид, дори всички наоколо да ѝ правят комплименти. И така, ...

5. СПРЕТЕ ВЪТРЕШНАТА КРИТИКА.
Колко пъти на ден си казвате негативни неща? Бихте ли казали същото на най-добрия си приятел? Най-вероятно не. Учете се да намалите вътрешната си критика, заменете негативните коментари с позитивни и се опитайте да се превърнете в най-добрия си приятел.

Практикувайте тези малки стъпки и скоро ще се изненадате от резултата. Ще започнете да приемате себе си като уникален и различен човек, който се отличава от тълпата. Самоувереността започва с любовта и приемането на себе си. Не губете времето си в притеснения за нещата, които не може да промените и започнете да благодарите за всички невероятни неща, които вече имате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com